Ur jord är de komna - en miljöthriller (Lotta Modin)

Uppläsare: Emil Rehnström
 
"Naturkatastroferna blir inte bara flera och värre, de kommer också närmare Sverige. Miljövännerna Lisa och David flyttar ut på landet för att kunna leva ett grönare liv med sina små tvillingpojkar. Men det idylliska livet uteblir. I jorden lurar en annan sorts miljöhot."
 
 
Jag ska inte avslöja för mycket av handlingen, eftersom jag tror att upplevelsen blir bäst om man själv får läsa eller lyssna på Ur jord är de komna. Vad jag däremot kan säga är att jag blev positivt överraskad. I och med att jag själv inte hade läst handlingen så noga, förväntade jag mig att Ur jord är de komna skulle handla om något annat - något övernaturligt.
 
Jag tycker att skräckberättelser blir bäst om författaren använder sig av verkliga företeelser och inte blandar in övernaturligt. Det lyckas Lotta Modin väldigt bra i Ur jord är de komna. Jag rös till då och då under berättelsen och väntade med spänning på hur det hela skulle sluta. Lotta Modin fick mig att känna att det verkligen hade kunnat hända och jag minns själv sommaren 2007 - som jag nu tycker påminner lite om berättelsen. Ur jord är de komna är en relativt otäck historia, i olika avseenden.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Nextory.


Dagens citat:

"Den som håller fast vid tingen förlorar dem."
(Lao Zi)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Lotta Modin:

Åh, vad roligt att du tyckte om min bok! Tack snälla för den fina recensionen.

Ha en fin sommar!

Svar: Det var så lite så! Du skrev en väldigt bra historia. :-) Ha en fin sommar du med!
Jessica