Zucchinichips

Jag är lite av en chipsoman (det vill säga beroende av chips), men sedan jag och älsklingen försökt minska på vårt onyttighetsintag, har mitt chipsätande minskat. Men eftersom jag fortfarande tycker att chips är fasligt gott, tvekar jag inte att testa nyttigare varianter och därför slängde jag mig genast över det här receptet på zucchinichips när jag hittade det.
 
Visst, det tar lång tid att göra (cirka två timmar) och man behöver gå och öppna ugnen var 15:e minut, men annars är det - precis om blogginnehavaren Malin påpekar - lite jobb som krävs från ens egen sida. Jag använde vår matberedare till att skiva zucchinin och det sparade ganska mycket tid och arbete. Dock blir det inte så många chips från en plåt, så om man vill kunna fylla en skål krävs nog att man göra några plåtar. Fast jag tycker att chipsen var väldigt goda, så det kan vara värt att lägga ned den tid och det jobb som krävs då och då.
 
 
 
Jag lärde mig två saker när jag gjorde den första plåten; när man ska pensla chipsen efter att ha vänt dem, är de väldigt tunna och ömtåliga (flera av mina gick sönder bara av att jag tittade på dem) samt att de blir väääldigt salta trots att man har på ganska lite salt. Man behöver alltså vara mycket sparsam med saltet. Jag funderar på att skippa saltet helt nästa gång jag gör en plåt. Bara för att se skillnaden.
 
Jag blev i alla fall nöjd och kommer att göra dessa med jämna mellanrum. Funderar också på att kanske testa att använda den här metoden för att göra andra grönsaks- eller rotsakschips. Det borde ju kunna gå. :-)


Dagens citat:

"Gör sådant som kommer från hjärtat. Gör du det blir du inte missnöjd och inte avundsjuk, då längtar du inte efter någon annans ägodelar. Tvärtom, du blir överväldigad av vad du får tillbaka."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie