För många bollar i luften

Jag har i tidigare inlägg flera gånger påpekat att jag inte känner att jag riktigt har tiden på min sida. För mig har dynget alldeles för få timmar och jag hinner aldrig riktigt med det jag vill göra. Med jämna mellanrum försöker jag därför planera min tid. Strukturera upp mina dagar och i förväg planera när jag ska göra ditten eller datten. Dessa planeringar håller inte särskilt länge och varje gång en planering går i kras blir jag irriterad på mig själv. Dock har jag börjat ana vad som kan vara orsaken till dessa misslyckanden.
 
Eftersom jag som sagt inte känner att jag hinner med saker och ting, har allt som jag vill och behöver göra börjat samlas till en (mentalt) gigantisk hög. Dessutom kommer jag hela tiden på nya saker som jag lägger på den här högen i väntan på att mer tid ska uppenbara sig.
 
Jag har inte särskilt stort tålamod och har nog aldrig haft det. Man kan nog snarare beskriva mig som tämligen otålig. När det då gäller ovanstående, innebär det att jag brukar vilja ta mig an allt på en gång och därför slutar det med att inget blir gjort. Hjärnan blir lite överhettad så att säga och då stänger den av istället.
 
 
 
Jag har funderat på hur jag ska lösa problemet och äntligen kunna ta tag i saker och ting så att denna hög med saker som ska göras, blir mindre. För det handlar egentligen inte enbart om för lite tid. Det handlar helt enkelt om planering. Planering är A och O. Jag gillar planering. Jag gör listor till precis allt! Ja, man kan nog påstå att jag är lite list-beroende. Dock verkar boknördar över lag vara extra förtjusta i att göra listor. Kan bero på det.
 
Hur som helst har jag nog kommit på vad jag behöver göra för att äntligen komma någon vart och sluta gnälla över denna tidsbrist. Jag behöver lära mig att ta en sak i taget. Jag har exempelvis en mängd olika handlingar och dokument som behöver sorteras upp i olika pärmar hemma. Istället för att försöka sortera upp alla handlingar på en gång, borde jag fokusera på en kategori i taget och sortera in alla de handlingarna i rätt pärm. Därefter kan jag ge mig i kast med nästa kategori. Samma sak med mitt skrivande. Nu har skrivandet i och för sig legat lite på vänt, men bortsett från det så håller jag för närvarande på med en roman och en novellsamling (samtidigt som jag har en massa andra idéer i huvudet). Där borde jag fokusera på att göra klart antingen romanen eller novellsamlingen först. Det funkar inte att skriva lite här, skriva lite där. Det blir för ostrukturerat och kommer ta fruktansvärt lång tid. Det har redan tagit för lång tid som det är nu.
 
Alltså. Jag måste lära mig att ha tålamod nog till att ta en sak i taget. Uppenbarligen fungerar det inte för mig att försöka göra flera saker samtidigt. Får se om jag lyckas med detta.
 
Har du samma "problem"?


Dagens citat:

"Den som tröstar får ta emot tröst."
(Joann Davis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie