"Här kommer jag!"

Jag skulle vilja dela med mig av en rätt rolig konversation som min chef hade med en advokatkollega en eftermiddag på vårt kontor:
 
Advokatkollegan: Då ses vi på måndag.
 
Min chef: På måndag ..?
 
*nu funderar min chef på vad advokatkollegan egentligen menar*
 
Min chef: Menar du ..? Va? Kommer du?
 
Advokatkollegan: Jajemen, här kommer jag!
 
 
Okej, jag erkänner att jag inte är säker på att det ordagrant sades så här, men i huvudsak sades detta. Bakgrunden är följande.
 
Min chef och den här advokatkollegan är varandras motpartsombud i en umgängestvist. Advokatkollegan gav in stämningsansökan och därefter blev min chef kontaktad av sina klienter. Dock fick vi i somras ett meddelande om att advokatkollegan avträtt som ombud i målet och att motparterna skulle anlita nytt ombud. Sedan dess har vi inte hört något mer, bortsett från att vi fått veta från tingsrätten att motparterna inte anmält något nytt ombud.
 
Advokatkollegan hjälpte min chef med att ta ett par polisförhör i ett ärende där hon har en häktad klient. Sådana ärenden är brådskande och eftersom min chef är så gott som fullbokad just nu, kunde hon inte själv ordna så att hon kunde medverka vid polisförhören. Den fredagseftermiddagen som advokatkollegan var på vårt kontor och hade denna konversation med min chef, hade advokatkollegan under förmiddagen varit på ett av dessa polisförhör och skulle nu återlämna akten.
 
Ja, jag vet. Jag är lättroad ...


Dagens citat:

"Lycka är inte att återfinna i det du äger, utan i det du har modet att släppa."
(Nathaniel Hawthorne)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie