Livet är till för att levas

I någon av alla ljudböcker som jag lyssnat på under sista tiden hörde jag en mening som tog sig raka vägen till mitt hjärta:
 
Livet är inte till för att härdas ut - det är till för att levas.
 
Jag reserverar mig för att citatet inte blivit 100% korrekt, men det var i alla fall innebörden av denna mening.
 
Hur som helst. Meningen berörde mig väldigt mycket och det är ju sant. Varför fortsätter vi då dag efter dag att försöka härda ut livet? Fortsätta gå till jobb som man vantrivs med? Leva i förhållanden som uppenbarligen bryter ned en och där kärleken för länge sedan checkat ut för gott? Varför fortsätter vi i dessa hjulspår, istället för att se till att verkligen leva livet?
 
Visst, det är inte bara att säga upp sig från ett jobb man vantrivs med, även om vissa har den "turen" att kunna göra det. Jag själv skulle aldrig kunna säga upp mig från ett jobb om jag inte visste att jag hade ett nytt som väntade. Många är helt enkelt i behov av sin lön och att plötsligt bli av med sin inkomstkälla kan vara ett tufft och hårt slag för många.
 
 
 
Vad ska man då göra? Det blir knappast bättre av att fortsätta att gå till detta jobb, om man vantrivs så mycket där. Vi tillbringar trots allt större delen av vår vakna tid på jobbet. Därför är det viktigt att trivas där. Tyvärr har jag inget bra svar. Jag har ingen lösning på problemet. Däremot tror jag att det bästa man kan göra är att försöka söka ett nytt jobb och försöka göra det bästa av sin situation under tiden.
 
Jag har fortfarande inte riktigt fått kläm på attraktionslagen och fått det positiva tänkandet att fungera för mig. Ständigt händer det något som får mig att tappa fotfästet och jag tvingas börja om på nytt. Men jag tänker inte ge mig. Jag är övertygad om att attraktionslagen kan hjälpa mig att bryta mina negativa tankemönster och få mig att se livet från den ljusa sidan. Jag är övertygad om att jag en vacker dag med hjälp av attraktionslagen en gång för alla kan ge depressionen fingret och skadeglatt vinka adjö åt vad som varit min ständiga följeslagare under flera år. Jag måste bara hitta en rutin som fungerar för mig för att jag ska få detta att fungera.
 
Livet är helt enkelt för kort för att slösas på att må dåligt. Vi förtjänar att må så bra som möjligt. Fast det är bara vi som själva kan se till att det blir så. Vi har makten över våra egna liv. Ingen annan.


Dagens citat:

"Vi är ju alla ansvariga för hur samhället ser ut, och att vi inte pratat med varandra tillräckligt."
(Jason Diakité)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie