Min bäste väns bröllop (Linda Sunshine)

"Julianne drabbas av panik när hennes bäste vän, Michael, berättar att han ska gifta sig. Känslorna svallar och Julianne inser sanningen: Hon älskar Michael.
 
Bröllopet måste ställas in! Julianne tänker inte låta en annan kvinna få Michael.
 
Hals över huvud reser Julianne till Chicago för att rädda Michael från att göra sitt livs misstag. Hon tänker ta till alla knep för att få honom att förstå att det är hon som är kvinnan i hans liv!
 
Och på bröllopsdagen gifter sig Michael. Men med vem?"
 
 
 
 
 
Jag minns inte hur gammal jag var när jag såg filmen första gången, men från den stunden blev det en av mina favoritfilmer (detta var innan jag började ogilla Julia Roberts). Med anledning av det hade jag höga förväntningar på Linda Sunshines Min bäste väns bröllop, eftersom boken är baserad på filmmanuset.
 
Och visst, att läsa Linda Sunshines bokversion blir som att se filmen igen, trots att det finns några mindre förändringar. Det är möjligt att det kanske inte är några förändringar egentligen, men det som jag ansåg var det var sådant som enligt mitt minne inte ägde rum i filmen. Men det var trots allt flera år sedan som jag såg filmen, så jag kan alltså minnas fel.
 
Med tanke på hur mycket jag tycker om filmen kan det med andra ord vara den som påverkar mitt omdme av boken, men jag tyckte i alla fall att boken var lättläst och humoristisk och om jag inte redan på förhand hade känt till slutet, hade berättelsen kunnat vara spännande. Det var även kul att få se berättelsen ur vissa andra karaktärers synvinkel, vilket man inte fick i filmen såvitt jag minns.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"När ett hjärta står i brand, flyger stundom gnistor ur munnen."
(Engelskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie