100 mål att nå

Förra året satte jag som bekant upp några mål för mig själv, som jag hade för avsikt att försöka nå under det här året. Hur det har blivit med de målen kommer jag i slutet av året att redogöra för.
 
Nu håller jag hur som helst på att sätta upp lite nya mål för mig. Rättare sagt, jag håller på att knåpa ihop 100 st mål. Idén fick jag från Evah och tänkte att det kunde vara nyttigt för mig. Det blir ju lite av en träning att försöka tänka i andra banor än vad jag är van vid. Fast det är svårt att få ihop 100 olika mål. Jag har nog bara skrivit upp cirka tjugo stycken, om ens det.
 
Jag väljer att inte avslöja mina mål tills vidare. Jag vill försöka få ihop listan först och därefter kanske jag redogör för några stycken, eftersom en hel del av dessa mål är så pass personliga att jag helst vill hålla dem för mig själv.
 
 
 
Ett problem som jag tampas med när jag håller på med den här listan, är känslan av att jag tror att jag är något eller till och med känslan att det inte är lönt att sätta upp det eller det målet eftersom jag ändå inte är tillräckligt bra för det. Ja, det handlar givetvis om att min självkänsla är rätt nere i botten. Fortfarande. Eller så är det kanske snarare att jag inte vågar se mig själv ur andras perspektiv. Jag menar, fortfarande kan jag gå runt med tanken och känslan att jag inte är värd att bli älskad av andra - och ändå är jag gift med en underbar person som på alla sätt och vis försöker visa för mig hur mycket jag betyder för honom och hur bra han tycker att jag är.
 
Min förhoppning är att den här listan kan börja få mig att se mig ur andra perspektiv och verkligen tro på mig själv. Varför skulle inte jag kunna göra det ena eller andra? Varför ska inte jag få drömma? Varför ska jag hålla mig gömd i skuggan och inte vilja uppnå saker? Jag vet, det är bara jag själv som hindrar mig och jag vet inte riktigt varför. Eller, innerst inne vet jag att det har med min dåliga självkänsla att göra, då jag i många år fick höra att jag inte var värd något etc. Trots att jag försöker jobba på det, känns det många gånger som att jag står och trampar på samma ställe. Att jag inte har kommit någon vart. Att jag tänker negativa tankar om mig gör älsklingen endast ledsen och han har flera gånger påpekat att när jag säger sådana där saker är det som om jag hånar honom. Jag talar ju illa om något (någon!) han tycker om. Och han har rätt.
 
Jag ska se till att bli klar med den där listan med 100 mål. Jag ska en gång för alla ta tag i min självkänsla och mitt mående. Jag ska bli stark. Det förtjänar jag.


Dagens citat:

"Jag var starkast när jag skrattade åt min svaghet."
(Elmer Diktonius)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie