Inte så okänd trots allt ...

I jämförelse med andra bloggar, är min egen blogg relativt liten och för mig är det inget fel i det. Syftet med bloggen var från början att älsklingen skulle ha något att läsa samt att uppdatera vissa nära och kära om lite vad som händer i mitt liv etc. Och att ha en liten blogg har trots allt sina fördelar! Eftersom jag vet att det inte är så många som besöker bloggen, kan jag vara mer öppen med saker och ting. Antalet besökare på bloggen varierar från dag till dag, men oftast ligger det runt 30-50 läsare - vilket i och för sig är väldigt många för mig. Hur har alla dessa hittat till min blogg?
 
Vad som gör mig än mer förvånad är att det då och då trillar in kommentarer från företag eller författare som jag skrivit om. Någon från TiM (Trafik i Mälardalen) kommenterade ett inlägg för några år sedan där jag var kritisk mot SJ och en och annan författare har genom åren uppmärksammat mina inlägg om deras böcker. Jag blev för ett tag sedan till och med kontaktad av min körlärare (tror inte att det för övrigt är ett riktigt ord, men det ordet beskriver rätt bra vad denne gör) med anledning av inlägget jag skrev för snart ett år sedan med anledning av att jag lyckats med körkortet.
 
 
 
Samtidigt som jag naturligtvis blir glad över att personerna som jag skriver om faktiskt läser mina inlägg, känns det skrämmande. Visst vill jag att mina budskap ska nå fram till rätt person - både om det rör sig om beröm eller kritik, men jag blir samtidigt nervös över hur inläggen kan komma att uppfattas. Hur skulle jag själv reagera om jag plötsligt hittade ett inlägg på nätet som handlade om mig själv?
 
Jag tycker att det är bra att det är möjligt för var och en att kunna ventilera åsikter och tankar. Både ris och ros behöver komma fram. Och det är viktigt att kunna vara ärlig och inte bli påverkad av vem som kan tänkas bli mottagare för det man skriver. Om man inte tycker om en viss sak, ska man inte skriva att man tycker om det bara för att man får betalt eller vill bli omtyckt eller liknande. Ärlighet varar längst! Fast jag blir mer och mer medveten om att det jag skriver faktiskt kan komma att läsas av den berörda personen i fråga. Det gäller alltså att tänka lite på hur man formulerar sig, även om man för den sakens skull inte ska vara mindre ärlig med vad man tycker.
 


Dagens citat:

"Endast den värdighet är verklig som icke förringas av andras likgiltighet."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie