Jobb- och flyttproblematik i tvåsamhet

Att lyckas få jobb i dag kan vara väldigt svårt. Jag hade väldig tur när jag höll på att söka jobb här nere i Halland, för hade det inte varit för att advokatbyrån där jag jobbar nu faktiskt sökte en sekreterare (eftersom den dåvarande skulle gå i pension), hade jag antagligen inte fått något jobb. Åtminstone inte just då när jag behövde det. Jobbproblematiken kan bli än svårare om man dessutom lever tillsammans med någon och den ena i denna tvåsamhet behöver byta jobb.
 
En förklaring kring hur jag tänker är kanske på sin plats. När man lever tillsammans med någon, innebär det att båda behöver jobb. Därför är det inte alls så enkelt att bara söka efter ett jobb på annan ort och sedan flytta. Inte om inte den andre också har lyckats få ett jobb. Oftast behöver båda ha ett jobb för att få ekonomin att gå ihop. Om inte annat så för att slippa vrida och vända på varje krona.
 
 
 
Under de senaste åren har nära och kära till mig uppmanat mig att söka nytt jobb och en och annan har till och med föreslagit jobb på andra orter som innebär att jag och älsklingen måste flytta. Visst, jag hade säkert kunnat söka dessa jobb, men hur blir det med älsklingen om jag skulle få något av jobben? Med hans utbildning är det inte så enkelt att få jobb bara så där. Och att förvänta sig att han ska gå hemma och vara arbetslös igen i väntan på att ett jobbtillfälle kanske dyker upp, är inget jag tänker begära av honom. Det har jag också sagt till dessa nära och kära. Dock är det skillnad om älsklingen skulle få för sig att söka jobb på annan ort, för som utbildad paralegal har jag i alla fall enklare att få jobb, även om det som sagt inte är helt enkelt. 
 
Vad jag ville ha sagt är att det är ett pussel att få ihop jobbsituationen om den ena i en tvåsamhet behöver byta jobb. Särskilt om man vill jobba med något som har med ens utbildning att göra och det inte finns den typen av jobb överallt. När man lever i tvåsamhet går det inte att alltid vara självisk. Man behöver tänka på båda två, vilket många gånger innebär att man får kompromissa.
 
Har du några egna tankar kring det här?


Dagens citat:

"Ingen annan kan åstadkomma just de förändringar som du kan bidra med."
(Joann Davis)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Jobb idag kan många gånger kännas som en omöjlighet... Särskilt när man ska kombinera det med relationer :/

Svar: Jo, det är ganska svårt att kombinera jobb med relation. Men på ett eller annat sätt ska det kunna gå. :-)
Jessica