Jessicas grotta

Kullaberg

En annan utflykt som jag och älsklingen gjorde i somras, var ned till naturreservatet Kullaberg. Förhoppningen var att få se tumlare, men dessvärre blev just det en liten besvikelse. Åtminstone för mig. Eventuellt lyckades älsklingen få en liten skymt av en tumlare, men helt säker var han inte.
 
 
 
Fast på det stora hela gjorde det faktiskt inte så mycket. Vi fick istället se en fantastisk natur - trots att jag gjorde mig lite illa när vi klättrade bland klipporna - och höjdpunkten på utflykten var det lilla minkskådespelet som vi fick se. Av en slump hade vi tagit oss ned till ett litet tillhåll för några minkar. Vi skyndade oss att sätta oss och fick sedan se när de rusade fram och tillbaka och till slut kom en annan mink med dagens stora fångst: en fisk som var större än minken själv. Dessvärre kom en annan mink och stal fisken från den mink som stått för fångsten. Till slut lät vi de små liven vara ifred och begav oss vidare, tillbaka till Naturum.
 
 
 
Vi har pratat om att kanske åka dit igen för att göra ett nytt försök och förhoppningsvis få se tumlare. I skrivande stund har det inte blivit av än, men vi får se. :-) Fast troligtvis är det för sent nu att se några tumlare. Får nog försöka igen ett annat år.
 


Dagens citat:

"Räkna inte fåren, tala med fåraherden."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: kullaberg, minkar;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: