Jessicas grotta

Konsekvensen av att släppa lös en boknörd på Bokmässan

Under flera år har jag varit väldigt intresserad av att besöka Bokmässan i Göteborg, som går av stapeln i slutet av september varje år. Innan vi flyttade ned till Halland var det lite problematiskt att få en sådan utflykt att funka. Men efter flytten ned till Halland har möjligheten till ett besök genast uppenbarats. Dock blev det aldrig av 2013 och 2014, i och med att honkatten och därefter hankatten tragiskt gick bort. Förra året var det något annat som kom emellan (fast idag minns jag inte riktigt vad). I år blev det hur som helst av! Fick ett besök till bokmässan i födelsedagspresent och då fick jag helt enkelt stoppa undan alla undanflykter (för jag höll på att missa mässan i år igen av olika anledningar). :-)
 
Eftersom älsklingen inte kände att detta var något för honom, fick jag ensam åka upp till Göteborg för detta spännande besök. Varje år hade jag läst på olika bokbloggar om att det gäller att ha en plan och vara förberedd när man väl kommer till mässan, så jag satte igång och gjorde upp en tidsplan ungefär en vecka innan. Jag skrev ut karta och markerade var de olika händelserna skulle äga rum och vilka tider. Tack vare det gick det smidigt att hitta i trängseln.
 
 
Inför besöket var jag en aning orolig över att ångesten skulle slå till och det höll den på att göra. Fast jag lyckades hålla den i schack och klarade otroligt nog av hela besöket, men var ganska utmattad när jag väl promenerade tillbaka till centralstationen.
 
Jag anade att Bokmässan skulle vara stor, men jag hade aldrig trott att den skulle vara så GIGANTISK som den faktiskt var. Jag höll på att smälla av när jag väl kom in. Men, tack vare min planering visste jag i alla fall var jag skulle börja. Dock fick jag stryka en och annan punkt, eftersom vissa programpunkter krockade med varandra och andra hann jag helt enkelt inte med.
 
Utan att gå in på detaljer, kan jag säga som så att jag var väldigt nöjd med mitt besök. Jag fick en liten pratstund med författaren Anders de la Motte medan han signerade ett exemplar av sin senaste bok Slutet på sommaren, jag fick en längre (och mycket trevlig!) pratstund med författaren Dag Öhrlund innan han signerade Där inga ögon ser och jag fick se när Storytel intervjuade Thomas Bodström med anledning av boken Svenska brott: Bodenfallet, men missade dessvärre hans signering. Är så otroligt besviken över att han inte ens stod där i tio minuter, trots att de i montern sade att han skulle stå där "en bra stund" ... Men men, man kan inte få allt här i livet. Förhoppningsvis kommer det fler tillfällen.
 
Slutligen kom jag hem med följande:
 
Spelen Språknörd och Boknörd
Slutet på sommaren av Anders de la Motte
Svenska brott: Bodenfallet av Thomas Bodström och Lars Olof Lampers
Intervju med en seriemördare av Kalle Segerbäck
Den gudomliga Gudrun av Elinor Fredriksson
Där inga ögon ser av Dag Öhrlund
B5 av Christer Ackerman
 
Och så köpte jag tre böcker till mina föräldrar och när jag köpte en av dessa böcker, fick jag den här på köpet:
 
 
 
Ja, vad kan jag säga? Så går det när man (det vill säga älsklingen) släpper lös en boknörd (det vill säga jag - hans fru) på Bokmässan. Fast jag tycker nog lite synd om älsklingen ändå. Jag tror nämligen inte att han till fullo förstod vilken boknörd jag är när vi blev tillsammans. Och i ärlighetens namn har detta nörderi förstärkts genom åren. Hur många olästa böcker som nu finns hemma vågar jag knappt fundera över
 
Var du på Bokmässan i år? :-)


Dagens citat:

"Hys största aktning för en tystlåten kvinna. Ingen kvinna äger större visdom än den som håller munnen."
(Kinesiskt ordspråk)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Anders de la Motte, B5, Boken om Anna Book, Bokmässan i Göteborg, Christer Ackerman, Dag Öhrlund, Den gudomliga Gudrun, Där inga ögon ser, Elinor Fredriksson, Intervju med en seriemördare, Kalle Segerbäck, Lars Olof Lampers, Scvenska brott: Bodenfallet, Slutet på sommaren, Thomas Bodström;

Vi lever i farliga tider

I förra veckan tog jag och älsklingen en kvällspromenad genom stan och begav oss till Pressbyrån på Stortorget, eftersom älsklingen skulle hämta ut vår te-beställning som nu anlänt. När vi gick längs Nygatan gjorde älsklingen mig uppmärksam på följande:
 
 
 
Inser du vad det här innebär? Alltså, på riktigt?!
 
Nu. Ligger. Jag. Riktigt. Risigt. Till.
 
Jag som inte har någon disciplin alls ...


Dagens citat:

"Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att snäsa av vackra kvinnor – de förblir vackra och avsnäsningen studsar tillbaka."
(Winston Churchill)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: chailatte, espresso house, laster;

Det missade ordets betydelse

Ibland kan det bli lite tokigt när man skickar mail. Eller sms för den delen, men den händelse som jag hade i tankarna är från när jag och en domstolshandläggare på tingsrätten i Varberg mailade varandra i ett mål.
 
Min chef hade blivit förordnad som offentlig försvarare för en person som satt anhållen och skulle begäras häktad. Vi fick förordnande och häktningsframställan (där åklagaren beskriver vad personen är misstänkt för) från tingsrätten. Dock fick vi inte häktningspromemorian. En häktningspromemoria (eller som vi säger: häktnings-PM) är den utredning som åklagaren har sammanställt inför häktningsförhandlingen och påminner lite om ett förundersökningsprotokoll (som är den kompletta utredningen), men omfattar som sagt endast början av utredningen. Tidigare har vi vänt oss till åklagaren för att få dessa häktnings-PM, men de senaste gångerna har åklagarkammaren hänvisat oss till tingsrätten, eftersom åklagarna inte längre får skicka ut dessa PM på grund av sekretess. Dock funkar inte riktigt detta, då tingsrätten oftast inte får häktnings-PM förrän i samband med förhandlingen och den offentliga försvararen måste ha möjlighet att kunna gå igenom den innan förhandlingen.
 
 
 
Hur som helst, jag mailade alltså domstolshandläggaren och bad henne skicka över häktnings-PM när de fått den från åklagaren. En stund därefter fick jag svar från domstolshandläggaren. "Vi har fått häktnings-PM."
 
...
 
Jaha, men vad trevligt! Fast varför skickar hon det inte till mig då?
 
Jag ringde upp domstolshandläggaren och bad om häktnings-PM igen och fick då ett förläget skratt till svar. Hon hade förstås menat att de inte hade fått det.
 
Ibland kan ett missat ord ställa till det. Tur att det inte var så allvarligt i det här fallet i alla fall! :-)


Dagens citat:

"Kvinnan störs av vad mannen glömmer - mannen av vad kvinnan kommer ihåg."
(Arch Ward)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: missa ord;