Den sötaste i samlingen och nyupptäckt beroende

Hej, jag heter Jessica och jag är stjärndamms-missbrukare.
 
Ja, jag spelar fortfarande Pokémon Go, men har begränsat det till morgonpromenad innan jobbet och eventuellt någon promenad på kvällen med älsklingen. Nu när man har börjat jobba igen går tiden åt till så mycket annat - och ändå hinner man inte med det man ska! Fast livet brukar vara så. Bara att acceptera.
 
Hur som helst, det går relativt bra för mig. I skrivande stund har jag fångat/kläckt 97 st pokémoner av av totalt 150 st. Som jag skrev sist fokuserar jag just nu på att kläcka ägg och ta över gym/placera mina pokémoner på gym så att jag kan få mynt för att kunna köpa fler äggkläckningstuber så att jag kan fortsätta att kläcka ägg. Dock har jag och älsklingen insett en sak. Jag är stjärndamms-missbrukare. Eller, i spelet heter det "stardust" och är något som man får när man fångar pokémoner, när man kläcker pokémoner och/eller när man hämtar ut belöning från gym. Fast eftersom jag försöker att bli duktigare på att sluta byta ut svenska ord och begrepp mot engelska, väljer jag att översätta det. Alltså, stjärndamm.
 
 
 
 
Vad är det för speciellt med stjärndamm? Jo, man behöver det när man ska göra sina pokémoner starkare och ju starkare en pokémon är, desto mer stjärndamm behövs för att göra den ännu starkare. Förutom att kläcka ägg, håller jag även på att göra mina pokémoner just starkare, men jag har i princip aldrig något stjärndamm att använda, trots att jag fångar och fångar och kläcker och kläcker. Varför? Jo, så fort jag får tillräckligt med stjärndamm, använder jag upp det för att göra en och annan pokémon starkare. Därav den ständiga bristen. Det har till och med gått så långt att jag fångar vilka "skit"-pokémoner som helst (tänk Weedle), bara för att få lite stjärndamm. Och då ska du ha i åtanke att för varje fångst, får man endast 100 st stjärndamm.
 
...
 
Nåväl, jag blir väl tvungen att lägga in mig på stjärndamms-rehab eller något. Jag får fundera lite mer på det.
 
Du minns kanske att jag tidigare berättat hur glatt överaskad jag blev över att kläcka en pikachu från ett 2 km-ägg? Det är ingenting i jämförelse över min nuvarande lycka över en pokémon som jag fått i min samling efter att ha utvecklat en annan på en lägre nivå:
 
 
 
Den är så fruktansvärt söt! Herrejösses vad söt den är! Jag håller på att dö varje gång jag ser den. Så just nu är den helt klart min favorit. Åtminstone tills vidare.


Dagens citat:

"Det oväntade är bundet till att hända, medan det förväntade kanske aldrig inträffar."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Missbrukande kramar
Jessie