Förföljd av det förflutna (Nora Roberts)

Uppläsare: Anna Maria Käll
 
"En fruktad seriemördare är hårt bevakad i fängelset. Trots det börjar fler kvinnomord ske med exakt samma tillvägagångssätt. Det väcker fruktansvärda minnen hos Fiona Bristow. Hon var själv fånge hos den tidigare seriemördaren men hon lyckades fly. Idag lever Fiona på en mindre ö strax utanför Seattle. Hon ingår i en räddningsgrupp med andra hundförare. Förutom att vara volontär så driver hon en egen verksamhet för att utbilda privata hundägare och professionella hundförare. En dag får hon ett kuvert med röd sjal i brevlådan. En likadan symbol som den förre mördaren lämnade kvar på sina kvinnliga offer. Fruktansvärt rädd men också oerhört motiverad beslutar sig Fiona för att samarbeta med polisen."
 
 
 
Nora Roberts är oerhört duktig på att skapa spänning i sina berättelser, trots att hon följer en på förhand given mall. Dock blev jag en aning besviken på Förföljd av det förflutna.
 
Visst finns där spänning, men dessvärre förtas denna spänning av förutsägbarheten i berättelsen. Det tar tid innan berättelsen kommer igång och när den väl gör det, vet man redan hur allt kommer sluta och det var ungefär då som mitt intresse sakta men säkert dog ut.
 
Samtidigt förföljdes jag hela tiden av en känsla av att jag redan hade läst den här historien. Jag vet att jag inte har läst just denna bok, men själva berättelsen som sådan kändes redan berättad.
 
Nora Roberts skriver fängslande och målande, men på grund av hennes förutsägbarhet känns hon lite som en "engångsläsning" - det är endast när man läser hennes böcker första gången som man blir imponerad.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lånat på Varbergs bibliotek.


Dagens citat:

"Allt går över. Smärta är tillfällig. Den kommer som en lärdom och försvinner när eleven förstått."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie