Ibland GÅR det för fort

I skrivande stund har jag hållit på med Pokémon Go i ungefär en månad. Jag har lyckats att både fånga och kläcka en hel del pokémoner under denna månad och jag har även börjar skönja vissa mönster rörande var dessa små varelser dyker upp. Exempelvis brukar promenadstråken vid Ätran i Falkenberg vara fulla av bl.a.  Magikarp och Poliwag. I Varberg kan man fånga Pikachu om man är i centrum tidigt på morgonen. Den lille rackaren brukar sitta i parken vid tågstationen strax innan 07.00 på morgonen och runt 07.30 har jag vid två tillfällen upptäckt honom (eller är det en hon ..?) vid Kvantum och kyrkan. Bara små tips.
 
UPPDATERING: Den senaste veckan har Pikachu slutat hänga i den där parken i Varberg. Han tycks vara en lurig liten filur ... Eller så har jag helt enkelt börjat komma för sent för våra morgonmöten ...
 
Hur som helst, för mig är det för närvarande roligast att kläcka ägg. Äggen får man vid pokéstops och kläcker dem genom att gå. Även om räknaren inte riktigt fungerar som den ska (exempelvis kan älsklingen kläcka ett 5 km-ägg efter att ha sprungit ca 1 mil), är den lite finurlig. Den känner nämligen av om man rör sig snabbare än promenadtakt. Så fort den gör det, kommer den här varningen upp:
 
 
 
Fast inte heller detta verkar fungera riktigt som det ska. Jag brukar nämligen passa på att ha igång appen (dock utan att fånga något) när jag går till Kvantum och hämtar posten varje dag. Den sträckan brukar ge mig ca 700 m. En morgon när jag gick bort till Kvantum, fick jag av någon anledning för mig att kolla på mobilen och se hur det gick för mig. Då upptäckte jag att den där varningen hade dykt upp. När jag GICK. En annan gång när jag SATT STILL I SOFFAN kom varningen upp.
 
Hmm ....
 
Nåväl, bortsett från sådana här mindre missar, är spelet rätt underhållande. Om inte annat blir man mer motiverad att gå ut. Det är alltid något.


Dagens citat:

"Ingenting i det förflutna kan hindra dig från att vara närvarande nu, och om det förflutna inte kan hindra dig från att vara närvarande nu, vilken kraft har det?"
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie