När budskapet inte går fram?

Under mina tre år på byrån har det kommit ett och annat skumt samtal. Det senaste fick mig att trött stirra på telefonen efteråt.
 
Det ringde en kvinna som behövde ha hjälp med en arvsfråga och undrade först om vi kunde besvara hennes fråga eller om hon kunde få en tid hos oss. Jag förklarade (för säkerhets skull) att min chef inte lämnar rådgivningar per telefon, utan man måste boka en tid för att komma hit och presentera sitt ärende. Dock har min chef väldigt mycket att göra just nu, så väntetiden kan bli ganska lång.
 
Kvinnan undrade om det var möjligt för henne att få en tid veckan därpå. Tålmodigt svarade jag att min chef skulle vara på en tjänsteresa hela den kommande veckan, så någon tid då kunde vi dessvärre erbjuda. På fråga från kvinnan förklarade jag att för närvarande är det endast min chef som arbetar som advokat på byrån. Kvinnan svarade (ganska glatt?) att då fick hon lugna sig. Sedan tystnade hon.
 
 
 
Försiktigt frågade jag om hon ville att jag skulle titta på en tid lite längre fram eller om hon hellre ville vända sig till en annan advokat? Till svar fick jag att kvinnan gärna pratade med någon annan advokat och att det alltså gällde en tid under den kommande veckan.
 
...
 
Återigen svarade jag att det endast var min chef som arbetade på byrån och att eftersom hon skulle vara bortrest den kommande veckan, kunde det inte bli tal om en tid då. Då tackade kvinnan för sig och lade på.
 
Ibland undrar jag om det är jag som är väldigt otydlig eller vad det annars kan vara frågan om?
 
Nåväl, jag hoppas att hon lyckades få tag på någon som kunde hjälpa henne.


Dagens citat:

"Jag är inte vegetarian för att jag älskar djur. Jag är vegetarian för att jag hatar växter."
(W. Brown)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie