Stalkaren inom mig

En kväll när jag satt och tittade igenom Twitterflödet bland de jag följer, klickade jag mig vidare till Dagens Juridiks lista med 75 nya advokater. "Kul!" tänkte jag. Kanske fanns det något namn som jag kände igen eller möjligtvis en annan advokatbyrå. Nej, jag vet inte varför jag tycker sådant är kul. Jag bara gör det.
 
Hur som helst, efter ungefär halva listan hajade jag till och stirrade en stund på ett av namnen. Smakade på det. Efter en stund sade jag lite tveksamt till älsklingen att det där antagligen var en kille som varit notarie på Nyköpings tingsrätt när jag hade praktik där hösten 2011. Namnet kändes bekant, men eftersom det inte följde med någon bild till denna lista, kunde jag inte vara säker.
 
 
 
Det hela hade kunnat ta slut där och då, men nej. Nyfiken (och tvättäkta stalkare) som jag är, sökte jag genast upp advokatbyråns hemsida och klickade mig fram till medarbetarna. Till min glädje fanns det bilder på varje medarbetare, så jag började söka bland namnet och PANG! Där var han. En av notarierna som jag arbetat ihop med för snart fem år sedan. Såvitt jag minns var han en trevlig och snäll kille, fast jag blev lite irriterad på honom under perioden då han var "förstenotarie" (det vill säga den notarien som bestämde vilka notarier som skulle protokollföra vid vilka förhandlingar), för han satte mig nästan enbart på häktningar (vilket eventuellt berodde på att jag vid den tidpunkten hade blivit väldigt snabb på att skriva dessa typ av protokoll). Visst var det kul att protokollföra vid häktningar, men lite variation är aldrig fel ... ;-D Roligast att protokollföra vad nog ändå vid en ordinär huvudförhandling i brottmål.
 
Tänka sig att han blev advokat. Jag som trodde att han skulle bli åklagare eller domare.


Dagens citat:

"Vad du kan söka och finna är inte den äkta varan. Hitta det du har aldrig förlorat; hitta det ovärderliga."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie