Jessicas grotta

Alla dessa hemligheter (Annika Estassy)

Uppläsare: Anne-Li Norberg
 
"Inte en enda tår fäller Louise Sörenstam, född Granström, när hon ser sin makes kista sänkas ner i Roslagens karga jord en oktobermorgon. Egentligen var det tulpanlökar hon hade tänkt få ner i jorden denna dag, men så blev det nu inte. Livet ville annorlunda.

Trettiofem års äktenskap är till ända och Louise vågar äntligen drömma om att börja om på nytt, återuppta sina konststudier och skapa sig ett eget liv. Hon har varit en mycket lojal och trogen hustru som levt för sina döttrar och översett med maken Konrads vidlyftiga leverne. Konrad var tyvärr en man med mycket rymligt samvete och det dröjer inte länge förrän Louise upptäcker att det enda hon ärvt efter sin make är en härva av skulder och ekonomiska oegentligheter.

När lokal- och kvällspressen får nys om Konrads affärer blir Louise dess villebråd och hon försöker komma undan den oönskade uppmärksamheten genom att fly till sin syster Carina i Sydfrankrike. Carina lämnade tidigt barndomens Roslagen för en framgångsrik modellkarriär i Paris och har numera dragit sig tillbaka till i den lilla medelhavsbyn Sainte Marie-sur-Mer. Systrarna Granström har inte hållit kontakten med varandra och deras återförening blir allt annat än hjärtlig. Den påtvingade samvaron gör att hemligheter, minnen och ouppklarade konflikter kommer upp till ytan.

Vistelsen i Sainte-Marie-sur-Mer ger Louise tid att rannsaka sitt liv med Konrad och sin relation till Carina. Varför har Carina alltid varit så avvisande emot henne och varför satte sig Louise inte in i sin makes affärer mer? Louise lär också känna den svenske frilansjournalisten Boy som ger henne all den uppmärksamhet hon längtar efter men aldrig tidigare fått av Konrad. Hon får allt svårare att stå emot Boys närmanden, men vad vill han henne egentligen?

När allt ställs på sin spets för Louise har hon att välja mellan hämnd eller förlåtelse."
 
 
 
 
Annika Estassys Alla dessa hemligheter är en småmysig feelgood som var både finurlig och humoristisk, fast tyvärr blev det inte mer än så. Till min besvikelse lyckades jag räkna ut flera hemligheter relativt fort och det förtog lite av läsupplevelsen för mig.
 
Något annat som förtog lite av läsupplevelsen var det stora irritationsmomenten huvudpersonen Louise Sörenstam utgjorde, i form av att hon i tid och otid tänkte högt - utan att själv vara medveten om att hon gjorde det. Det var de andra karaktärerna som fick påpeka detta för henne. Till en början var det lite småroligt och jag kan själv relatera till att man av misstag kan råka tänka en tanke högt, men då detta beteende eskalerade ju längre fram man kom i boken, började jag ifrågasätta om detta verkligen var särskilt realistiskt.
 
Alla dessa hemligheter funkar som avkoppling för stunden, men om man vill ha en berättelse som lämnar avtryck efter sig, bör man tyvärr välja en annan berättelse.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom BookBeat.


Dagens citat:

"Det är viktigt att behärska det svårgripbara, snabba sinnet, som flyger vart det vill; ett kuvat sinne bringar lycka."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: alla dessa hemligheter, anne-li norberg, annika estassy, ljudbok;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: