Dag 17: Dina toppar och dalar det senaste året [30 dagar]

Eftersom jag inte minns alla "toppar och dalar" det senaste året, får det bli ett litet urval av det som jag kommer ihåg. Och någon kronologi bland dessa kommer tyvärr inte att finnas, men jag hoppas att du ändå står ut med det.
 
Den främsta "dalen" det här året var min sista tid på jobbet innan semestern och föräldraledigheten. Inte nog med att det var väldigt mycket att göra - jag behövde dessutom lära upp min vikarie, vilket var lättare sagt än gjort. Med andra ord arbetade jag under en ganska enorm stress och press (plus att jag var höggravid), vilket medförde att jag mådde dåligt och ganska ofta var jag gråtfärdig när jag lämnade kontoret (här kan gravidhormonerna ha medverkat också, det medger jag). Jag hoppas att det inte är lika stressigt när jag kommer tillbaka till kontoret i mars, eller att jag i varje fall kan hantera det hyfsat bra.
 
Under graviditetens gång fanns det vissa personer i min närhet som tydligt visade att det inte var uppskattat att jag nu hade blivit gravid. Bemötandet handlade om både blickar och vassa kommentarer. Det fick mig att känna att jag i detta sällskap inte kunde vara öppen med min graviditet, utan fick låtsas som att jag inte var det. Det gjorde mig ganska ledsen flera gånger. 
 
 
 
 
 
Nu till topparna!
 
Den främsta toppen var naturligtvis när älsklingen sade att vi hade fått en flicka och barnmorskan lade vår lilla dotter på mitt bröst efter förlossningen. Den instinktiva lyckan som jag kände då går inte att beskriva. I nio månader hade jag burit det lilla livet inom mig och undrat vad det var för en filur som skulle göra oss sällskap. Nu vet jag. <3 
 
En annan topp (för nu räknar jag faktiskt ett helt år bakåt i tiden) var när graviditetstestet visade positivt i början av december 2016. Jag trodde knappt att det var sant och vågade nästan inte heller hoppas på att det verkligen stämde. Men nu vet vi allihop att det gjorde det. ;-) Jag hoppas verkligen att fler får känna den glädjen och lyckan.
 
Att Aller Media ville publicera en av mina noveller i Hemmets Veckotidning var helt klart en rejäl topp det här året! Trots att jag fortfarande inte riktigt själv tycker att det jag skriver är något särskilt, blev jag både glad och stolt över att de tyckte så pass mycket om den novellen att de ville ha med den i tidningen. Jag kan bara hoppas på att de tycker om fler av de noveller som jag skickat in.
 
Bokmässan i september förra året var en upplevelse som hette duga. Jag blev fullkomligt förtrollad av mässan och kan definitivt tänka mig att åka dit fler gånger! Ja, är man boknörd är Bokmässan i Göteborg en smula beroendeframkallande. I år är det inte riktigt läge att åka dit, med tanke på omständigheterna, men kanske kan det bli ett besök nästa år. :-)


Dagens citat:

"Närhelst de bränner böcker kommer de också, i slutet, att bränna människor."
(Heinrich Heine)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie