Dag 16: En första [30 dagar]

Hmm... Vilken av alla första gånger ska jag berätta om? Tja, jag kan väl berätta om första gången då jag flög. Det är kanske inte den mest spännande historien, men det finns ändå småroliga inslag. Åtminstone tycker jag det.
 
Det var våren 2008. Jag gick sista året på gymnasiet och klassen gjorde sig redo för en resa till Bryssel - där det var tänkt att vi bland annat skulle besöka Europaparlamentet. Vi såg allihop fram emot resan.
 
Jag har för mig att det var först på Kastrup som de andra i klassen fick veta att jag aldrig hade suttit i ett flygplan tidigare. De flesta av tjejerna blev genast måna om att "lugna mig" (jag var förvisso redan var lugn) och försäkrade mig hela tiden om att allt skulle gå bra och att det inte var någon fara att flyga. Sedan fick jag ett flertal tips om hur jag skulle hantera flygrädslan (som de allihop förutsatte att jag hade). Det roliga var att jag aldrig hade påstått att jag var rädd för att flyga och jag påpekade detta flera gånger för mina klasskamrater. Fast det var naturligtvis gulligt av dem att bry sig om mig sådär mycket.
 
 
 
 
På planet till Bryssel hamnade jag bredvid en av killarna i klassen - som också hört att jag inte flugit tidigare. Fast istället för att göra som tjejerna och försöka lugna mig, körde han en annan taktik. Han bestämde sig för att "kontrollera" planets kvalitet genom att bland annat rucka på armstödet så att någon del där lossnade. Det fick honom att glatt kunna konstatera att planet sannolikt skulle falla sönder bit för bit under resan. Som sagt. Det var tur att jag inte var rädd för att flyga, för nu kunde jag bara fnysa åt hans humor och begrava mig i boken som jag hade med mig.


Dagens citat:

"Den oglamorösa hemligheten för att lyckas hålla fast vid det vi bestämt oss för är att våga be om och ta emot hjälp och att hänge sig åt ett stödjande sammanhang."
(Olle Carlsson)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie