Över en fika (Dag Öhrlund m.fl.)

"Över en fika kan mycket hända. Vi umgås, jobbar, pluggar, planerar event, filosoferar och löser världsproblem. I Ariton Förlags tredje novellantologi har vi samlat 32 vardagsbetraktelser där vanliga människor gestaltas med sina funderingar och handlingar kring livets utmaningar och glädjeämnen."
 
 
 
 
I Ariton Förlags novellantologi Över en fika, får man som läsare ta del av 32 olika vardagsbetraktelser som äger rum över en fika. I mina ögon varierar kvaliteten på de olika novellerna. Vissa novellers budskap förstår jag inte alls - det är inte tydligt för mig vad det är författaren vill förmedla, medan andra noveller berör mig djupare.
 
Över lag är de flesta noveller i antologin välskrivna, men dessvärre förstörs helheten lite av en lite för dålig korrektur. Jag har överseende med att det kan saknas ett litet ord eller en bokstav här och där, men att det har slarvats med styckeindelningen i nästan varenda berättelse får mig att sucka högt. Detta lägger jag inte novellisterna till last, utan ansvaret för den kollen bör ligga på förlaget. Detta slarv ger dessvärre antologin en smula oseriöst intryck.
 
Som helhet var det en helt okej novellantologi som passas att läsas när man är på språng eller - som i mitt fall - när man sitter och äter frukost.
 
Det här exemplaret har jag fått.


Dagens citat:

"Den som känner och det kända måste ofta erfara skillnadens och åtskillnadens konflikt för att finna föreningens och likhetens grund."
(Cyprian Smith)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie