Pedofilers kreativitet

Jag följer ju Elaine Eksvärds blogg och hennes kamp mot pedofiler, genom bland annat det icke-vinstdrivande bolaget Treskablinoll. Hon utsattes själv för sexuella övergrepp av sin pappa, vilket är en anledning till att hon brinner för det här.
 
I ett inlägg - som hon döpte till Läskigt hur kreativa pedofiler kan vara - hade hon bäddat in nedanstående video.
 
 
 
 
Sedan jag blev gravid har jag själv börjat oroa mig mer för pedofiler - både på nätet och i livet utanför internet. Jag känner viss oro över att jag kanske misslyckas att lära vårt barn om personlig integritet och för att vårt barn blir utsatt för en pedofil. Jag kommer i alla fall att göra vad jag kan för att det inte ska ske och för att vårt barn ska få en så trygg uppväxt som möjligt. Där tycker jag att Elaine Eksvärd är en riktig förebild.
 
Förvisso var jag och min syster relativt gamla när vi fick internet hemma (jag gick på högstadiet), men jag kan idag förstå den oro som mina föräldrar kände när vi började ta kontakt med andra över internet. Att enbart se en bild på den man pratar med räcker ju inte - för vem säger att det verkligen är den personen på bilden? Det bästa är ju om man på något sätt kan ha ett videosamtal med personen man pratar med, åtminstone vid något tillfälle, men det är kanske inte alla som har den möjligheten. Jag menar att det är svårare att fejka sin identitet vid ett videosamtal, såvida personen inte "hyr in" någon som ska spela personen i fråga. Eller är jag helt ute och cyklar? Att jag inte var orolig när jag åkte upp för att besöka älsklingen första gången, berodde på att jag dels hade pratat med honom per telefon några gånger, dels sett honom i webbkamera vid något tillfälle när vi chattade på MSN.
 
Det är hemskt att den här sortens oro ska behöva finnas och att man inte kan lita på sina medmänniskor. Även om internet erbjuder fantastiska möjligheter, finns det samtidigt minst lika många fällor som man kan hamna i om man inte ser upp.


Dagens citat:

"Jag är inte tillräckligt ung för att veta allting."
(Oscar Wilde)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie