En vacker dag lämnar jag honom (Maria Blomqvist)

Uppläsare: Maria Lyckow
 
"Det här är min berättelse om hur det var att leva i en kraftfull, livsfarlig passion där kasten mellan kärlek, åtrå och hopp och djup förtvivlan gjorde att jag tappade greppet om mig själv. Men även om mina barn. Den man som från första stund gick rakt in i mitt sinne, krävde full uppmärksamhet och aldrig lämnade mig i fred blev en del av mitt liv. Under en alltför lång tid. Det onormala blev normalt.

Det här är också berättelsen om att jag till slut insåg att jag höll på att bli som han. Då fanns bara en väg ut och det var bort. Bort från honom. En dag kom polisen och hämtade honom efter min första, och enda, anmälan. Det var då mitt riktiga liv började. Men det var också då mina vänner vände mig ryggen. Hon ljuger! En sådan trevlig karl kan inte ha gjort det hon säger.

Boken "En vacker dag" beskriver "50 nyanser av honom" fast på riktigt, en mix av passion, våld, sex och kärlek i en livsfarlig blandning och ett liv som snurrade på, där kasten mellan passion och våld var som att leva i ett nät av motstridiga känslor. Den utgår från dagboksanteckningar och polisförhör, och innehåller även en studiedel och en faktadel."
 
 
 
 
 
Våld och kränkningar i relationer är aldrig bra eller ens okej att acceptera. Maria Blomqvists En vacker dag lämnar jag honom fick det att krypa i kroppen på mig, samtidigt som jag blev arg på "Erik". Man måste nog vara riktigt sjuk för att kunna behandla någon annan människa på det sättet. Och Marias "vänner"! Att de hade mage att vända på det hela och istället skuldbelägga Maria.
 
Att Maria stannade kvar så pass länge som hon gjorde, kan jag ha viss förståelse för. Jag tycker bara synd om Maria för att hon inte förmådde sig att lämna "Erik" tidigare än vad hon gjorde.
 
Med den här boken lyckas Maria Blomqvist beröra och definitivt få en själv att fundera. Jag tycker att det är mycket modigt av henne att lämna ut sig själv på det här sättet och förhoppningsvis kan andra som befinner sig i liknande situationer, bli hjälpta av att läsa En vacker dag lämnar jag honom.
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom Nextory.


Dagens citat:

"Det handlar inte om hur mycket vi ger, utan hur mycket kärlek vi lägger i givandet."
(Moder Teresa)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
#1 - - Anonym:

Tack för tipset!
Måste läsa den!