Jessicas grotta

Kända personer får inte ha några åsikter?

Det har varit en del rabalder kring presidentvalet i USA. Både under och fortfarande nu efter valet, har bland annat amerikanska kändisar engagerat sig på olika sätt och även uttalat sig om Trump och allt som följer med honom. Jag följer en del kändisar på Twitter (bland annat skådespelerskan Alyssa Milano och sångaren Josh Groban) och har lagt märke till ett återkommande fenomen bland kommentarerna till kändisarnas Twitterinlägg. Så fort en kändis uttalar sig - framförallt negativt om Trump - kommer det kommentarer i stil med "Håll käften och ägna dig istället åt [vad det nu är kändisen sysslar med]". Alyssa Milano (som jag för övrigt beundrade väldigt mycket när jag var yngre), har fått ta väldigt mycket skit för sina åsikter i frågan om Trump.
 
Varför?
 
 
 
 
Alla är vi människor, oavsett om vi är kända eller inte. Vi har alla lika stor rätt till våra åsikter och så länge det inte innebär att man begår något brott, har alla lika stor rätt att få uttrycka sina åsikter. Varför skulle kändisar fråntas rätten att få reagera och uttrycka sig över saker och ting som händer i världen? Varför ska kändisar hålla mun och låtsas vara neutrala? Det är fruktansvärt om vi har skapat ett samhälle där en viss grupp människor är tvingade till tystnad.
 
Bara för att man inte håller med en annan människa, ska denne meningsmotståndare inte berövas rätten att få uttrycka sin åsikt öppet. Att ha olika åsikter skapar debatt och kan leda till förändring i samhället.
 
Ibland förstår jag inte hur folk tänker. Visserligen har det amerikanska presidentvalet rört upp en massa känslor hos folk, men alla - oavsett vem man är - har fortarande rätt att få säga sitt i frågan. Man får tycka vad man vill. Att det däremot inte finns så mycket att göra åt just den här situationen, är en annan femma.


Dagens citat:

"Meningen med livet är att helt enkelt leva. Det är så enkelt och så uppenbart och så okomplicerat. Men ändå rusar alla omkring i panik, som om det vore nödvändigt att åstadkomma något bortom de själva."
(Alan Watts)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: kändisars åsikter;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: