Harry Potter som spel

 
 
Med jämna mellanrum får vi tillökning i brädspelssamlingen och ett av de nyare spelen som hittat hem till oss är Harry Potter - Hogwarts Battle - som är ett spel där spelarna samarbetar mot spelet.
 
 
Fast det här spelet är inte direkt ett brädspel, utan snarare ett kortspel under kategorin "deck building" - som innebär att man ska bygga sin kortlek under spelets gång genom att köpa nya kort från "butiken". Mynt får man genom den text som finns på vissa kort. Alla kort ger olika saker (liv, blixtar m.m.). Alla spelare börjar med en liten startlek så att man kan komma igång.
 
 
 
Totalt finns det sju uppdrag/kapitel som man ska ta sig igenom för att vinna spelet. Efter varje kapitel får man öppna den lilla lådan som innehåller nya kort inför det kommande kapitlet. Typ. Det tillkommer alltså regler, förutsättningar, skurkar, kort etc. under spelets gång.
 
 
 
I korthet kan man säga att spelet går ut på att man ska ha ihjäl skurkarna och förhindra dem från att ta över samtliga platser som man är på. Exempelvis är man i förbjudna skogen. Man dödar skurkarna genom att ge dem blixtar, som man kan få genom att spela olika kort. Om skurkarna lyckas kontrollera/ta över samtliga platser, har man förlorat spelet.
 
 
 
Naturligtvis spelar man som någon av de fyra hjältarna som är kända från filmerna/böckerna; Harry Potter, Hermione Granger, Ron Weasley eller Neville Longbottom.
 
 
 
Det är ett väldigt roligt spel som jag till min egen förvåning fastnade relativt fort för! Om du gillar Harry Potter, är det här definitivt ett spel för dig. :-)


Dagens citat:

"Ibland kan det vara väldigt svårt och det blir sällan som man tänkt sig, men det kan vara bra ändå. Vägen är inte rak. Det kommer oväntade hinder. Men man hittar en väg framåt om man har hjärtat."
(Camilla Kallin)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie