Hur ångest kan kännas

Allt som oftast känner jag mig numera ganska okej. Förhoppningsvis har jag äntligen lyckats ta mig ur depressionen och all den ångest och dåliga mående som en depression för med sig. Det jag behöver göra nu, är att ständigt jobba med mig själv. Bygga upp mig igen. Få mig att sluta med de dåliga vanorna som jag började med under depressionen. Börja hitta ork att göra saker om kvällarna istället för att kväll efter kväll sitta i soffan och nästintill apatiskt titta på det som visas på TV:n. Börja uppskatta människorna omkring. Börja visa min uppskattning till dessa människor igen.
 
Det är inte lätt. Men jag ska lyckas. Jag har redan kommit en god bit på vägen, så varför skulle jag inte klara av resten nu? :-) Klart jag kan!
 
När jag läste ett av Evahs inlägg för flera månader sedan, såg jag den här videon som berörde mig. Min egen ångest har nästan på pricken känts så som Amanda beskriver det i videon. Ta dig gärna tid att titta på den. Även om du själv inte lider av ångest och allt vad det innebär, kanske du kan få bättre förståelse för dem som dessvärre dagligen genomlider detta helvete.
 
 
 
 
När man är mitt uppe i detta elände, är det svårt att tro på att det finns ett slut. Men det gör det. Man behöver bara tid och rätt verktyg för att ta sig ur det. Attraktionslagen har varit en hjälp på vägen för mig, men även den psykolog som jag under nästan ett års tid besökte. Där fick jag de verktyg jag behövde för att börja hitta vägen ut ur depressionen. Det är inte skamligt att besöka en psykolog eller kurator - vilket en del människor tycks tycka. Man är inte "sjuk i huvudet" för att man inte mår bra i själen och behöver hjälp. Psykisk ohälsa är väldigt vanligt nuförtiden och att inte söka hjälp för det eller ens försöka göra något åt det, kan tyvärr leda till hemska konsekvenser. Tveka därför inte att be om hjälp om du känner att du inte mår bra. Alla förtjänar att få må bra. <3


Dagens citat:

"Världen vi har skapat är produkt av vårt tänkande, och den kan inte förändras utan att vi förändrar vårt tänkande."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie