Lyssna klart på vad någon säger tycks vara överskattat

Det är mänskligt att man irriterar sig över vissa saker här i livet. Bland annat kan jag irritera mig på att vissa personer inte lyssnar klart på det som man håller på att säga, utan istället avbryter en innan man knappt hunnit öppna munnen - därför att personen ifråga tror sig veta på förhand vad det är man ska säga.
 
För mig händer detta ofta med en viss person i min närhet. Det "roliga" är att personen dessutom alltid har fel i sina gissningar - vilket är nog det som irriterar mig mest. Det känns så himla respektlöst att göra på det sättet mot någon.
 
Vad tjänar man på att inte lyssna klart på det någon har att säga? Tror man att man vinner tid? Att man på något sätt lyckats genskjuta personen i tankarna? Det tar bara mer tid och energi att reda ut saker om den ena hela tiden blir avbruten. Dessutom är risken för missförstånd väldigt stor. Jag har lyckats bli utskälld för saker som jag varken gjort, sagt eller tänkt - bara för att personen trott att det är det jag ska berätta.
 
 
 
Till en början försökte jag att säga ifrån, men eftersom det bara blev värre och mer tjafs slutade jag. Fast det känns aldrig lockande att försöka prata med den här personen, i och med att jag vet att jag hela tiden kommer bli avbruten och missförstådd - innan jag ens hunnit säga det jag vill ha sagt. Det som bidrar till min irritation över situationen, är att personen ifråga skulle blivit vansinnig om jag gjort samma sak mot personen. Det skulle aldrig ha accepterats. Varför ska det då vara okej att göra så mot andra?
 
Visst händer det att jag kan avsluta någons mening ibland, men då är det med en person som jag känner väldigt väl och när personen själv tydligt visar att denne inte kommer på ordet/uttrycket som denne vill ha fram. Annars brukar jag alltid försöka låta personerna jag pratar med tala till punkt. Jag hoppas åtminstone att jag inte är en avbrytar-person. Det är inget som jag är medveten om i alla fall.
 
Har du varit med om samma sak?


Dagens citat:

"Det är inte alltid nödvändigt att vara stark, utan att känna sig stark."
(Jon Krakauer)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie