Jessicas grotta

Min läsning under 2016

Så, nu har jag äntligen haft tid att uppdatera dokumentet över hur min läsning under 2016 gick. Det gick faktiskt över förväntan! Jag hoppas att 2017 kan bli ett liknande år i läsväg.
 
Som du kanske minns hade jag 193 st olästa böcker när 2016 inleddes. Under året lyckades jag läsa totalt 49 böcker, varav 24 st var från mina olästa här hemma och 25 st var ljudböcker. Totalt sett var detta en försämring jämfört med läsningen under 2015, för då lyckades jag läsa totalt 60 böcker. Dock dominerades 2015 av ljudbokslässning/-lyssning (46 st) och endast 14 st böcker av mina olästa här hemma blev lästa. Det innebär alltså att jag läste 10 st fler böcker under 2016 - helt klart en förbättring. Heja mig!
 
Fast jag ska inte ropa hej riktigt än. Under 2016 tillkom det en hel del böcker. Totalt blev det 30 st (om jag har räknat rätt under året), vilket innebär att jag vid 2017 års början har 198 st olästa böcker, vilket naturligtvis är en försämring jämfört med förra året.
 
 
 
Om du är snabbtänkt inser du kanske att matematiken inte riktigt stämmer, om man ser till totalt antal olästa böcker nu, jämfört med hur många som jag läste och hur många böcker som tillkom. Det har en enkel förklaring. En av böckerna som jag försökte ta mig an, kom jag enbart halvvägs in i innan jag gav upp. Därför vill jag inte betrakta den boken som läst, men den finns samtidigt inte kvar som oläst i min hylla (för det är ingen bok som jag kommer ge en andra chans).
 
Nå. Innebär detta att jag ska försöka läsa 25 st böcker under 2017? Nja, med tanke på vad som väntar mig under året vill jag inte ha en sådan press. Jag kommer ha tillräckligt att göra ändå. Däremot ska jag försöka läsa åtminstone de böcker som jag redan planerat för. Dock ligger jag redan efter med min januari-läsning, så jag får se om jag kan styra upp läsningen eller om planeringen kommer spricka ...


Dagens citat:

"Den stämma som befallde blev åtlydd först när den kved i hjälplöshet."
(Dag Hammarskjöld)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: läsplanering, olästa böcker;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: