Jessicas grotta

"Om du inte gör som jag vill, är du fienden"

Jag har vridit och vänt på varje ord inför det här inlägget. Jag vill nämligen inte att detta ska ses som ett påhopp eller som ett personangrepp. Absolut inte. Vad jag vill är att lufta några av mina tankar och funderingar inför en sak som jag stött på - och det mer än en gång, om än i lite olika former. Jag hoppas att det inte är någon som tar illa vid sig.
 
För ett tag sedan uppmanades personer att - som en del i kampen mot pedofiler - "nätvandra" (obs! Detta ska inte blandas ihop med Fryshusets nätvandring - vilket Fryshuset också sagt ifrån om), vilket innebar att man skulle registrera sig på sidor, såsom bland annat Kamrat - dock under annat namn och man skulle uppge en minderårig ålder (under 15 år). Syftet var att konfrontera eventuella pedofiler som då skulle ta kontakt med denna påhittade profil. Personerna som skapade dessa profiler blev avstängda av Kamrat och eftersom inte de vuxna män som tagit kontakt med dessa påhittade minderåriga i sexuella syften blev avstängda, menade en av de avstängda personerna att det måste bero på att admin på Kamrat är pedofiler.
 
 
 
 
Jag vet att syftet med aktionen var gott, men uttalandet gör mig väldigt upprörd. Hur kan man anta en sådan sak och dessutom gå ut med det offentligt - utan att ha belägg för påståendet?! Slog det aldrig dessa personer att avstängningarna faktiskt kunde bero på att de bröt mot de användarvillkor som man godkänner när man blir medlem? Hade de ens tagit sig tid att noga läsa igenom användarvillkoren? Kamrat har själva skrivit om händelsen, som definitivt är värd att läsas och begrundas.
 
Att man inte gör som en person vill eller förväntar sig, innebär inte nödvändigtvis att man är "en av de onda", så att säga. Att en person inte gör som man kanske skulle vilja att personen gjorde, kan bero på olika saker. Lagar och regler är en viktig aspekt. Man kan inte göra lite som man själv tycker när man har lagar och regler att följa, även om man ibland kan tycka att exempelvis domstolar borde döma annorlunda än vad de gör emellanåt. Vi har lagar och regler av en anledning.
 
Man får se upp med att slänga ur sig påståenden och anklagelser. Det kan få följder och framförallt kan det faktiskt såra personen ifråga och i värsta fall skapa problem. Även om man är upprörd över något, ger det inte en rätt att säga vad som helst. Man måste ta ansvar för sitt handlande och tänka igenom saken först.
 
I just det här fallet kan jag tycka att det kanske är bättre att på något sätt försöka samarbeta med sidorna man registrerar sig på och polisen. Polisen vet ju vad man kan och inte kan göra. Det är inte alltid så smart att ta saken i egna händer utan att först stämma av med personer som vet vad som gäller. Vi kan inte ha ett samhälle där var och en tar lagen i egna händer. Det skulle aldrig fungera i längden, även om tanken bakom kan vara beundransvärd.
 
Det var i varje fall mina tankar och funderingar. Vad tycker du själv?


Dagens citat:

"Tids nog kommer problemen; problem behöver man inte oroa sig för, de kommer när de kommer."
(Bodil Malmsten)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Hanan
skriven :

Det var klockrent skrivet och jag kan inte annat än att hålla med dig :)