Jessicas grotta

Dag 5: En tid då du tänkte avsluta ditt liv [30 dagar]

Jag har tidigare berättat om tiden då jag blev utsatt för mobbing i grundskolan (du hittar inlägget här). Den värsta mobbingen fick jag utstå under högstadiet och till slut fick jag nog. Jag orkade inte längre vara allas hackkyckling. Jag orkade inte höra de nedvärderande skratten som riktades åt mig när jag kom gående i korridorerna. Jag orkade inte bli slagen, knuffad och sparkad på. Jag orkade inte se mitt skåp fullklottrat med vidrigheter om mig. Jag orkade inte ta min tillflykt till skoltoaletten varje rast. Jag orkade inte höra hur alla viskade så snart jag var i närheten. Jag orkade inte längre vara de andra elevernas lilla leksak som de kunde göra vad de ville med. Jag ville känna frid. Jag ville vara fri.
 
 
 
 
Som jag skrev i inlägget om när jag blev mobbad (se länk ovan), gick jag därför en dag ned till den hårt trafikerade vägen som fanns i närheten av min bostad. Jag stod länge vid vägkanten och såg lastbil efter lastbil passera i hög hastighet. Viljan att ta steget ut var stark. Längtan efter frihet starkare. Till slut vände jag hemåt igen. Det som hindrade mig från att springa ut på vägen var inte rädsla för att dö. Döden var inget som skrämde mig. Döden var något jag snarare välkomnade, eftersom jag då skulle få frid. Det som hindrade mig var att jag inte kunde lämna min älskade Jocke och så den lilla naiva tron om att allt skulle bli bättre - om inte annat skulle jag kanske få möjlighet att få börja om på gymnasiet. Till min glädje och lycka blev det också så. Det är därför som jag värderar min gymnasietid så högt som jag gör. Det kändes som att få komma hem.
 
Det är en tragedi att en så ung människa ens överväger att avsluta sitt liv. Framförallt av de anledningar som drev mig till den där vägen. Det skulle ha varit ännu mer tragiskt om jag faktiskt hade gjort slag i saken och hoppat ut. Men ändå. Ingen människa - oavsett ålder - ska någonsin behöva känna att döden är det bästa alternativet. Det ska finnas hjälp att få. Alla har rätt att få må bra.


Dagens citat:

"Det finns alltid bara detta enda steg, så ge det din fulla uppmärksamhet. Det betyder inte att du inte vet vart du är på väg; det betyder bara att det här steget är det primära, att målet är sekundärt."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: bloggämnen under 30 dagar, mobbing, självmord;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: