Jessicas grotta

Jakten på den perfekta städaren

Efter att älsklingen gått i köpa-robotdammsugare-tankar ett bra tag, gjorde vi slag i saken i lördags (efter överväganden av för- och nackdelar, med tanke på att vår familjesituation kommer förändras om cirka en månad) och provanställde Sigvard:
 
 
 
 
Sigvard fick visa vad han gick för under lördagen och söndagen och till hans försvar, måste jag medge att han var energisk och tog sig an uppgiften med energi och glatt humör. Dock gjorde han inte så bra ifrån sig som vi hade förväntat oss. Han krockade hela tiden med saker när han kom körande i full fart och han klarade inte av att kartlägga lägenheten, så han körde helt enkelt lite på måfå genom lägenheten. Vid något tillfälle fastnade Sigvard vid en matta och då hjälpte Ninjan till att få bort Sigvard, genom att slå på honom och mattan. Dessutom hittade Sigvard två hörn i lägenheten som han tyckte mycket om och dammsög i princip bara i dessa hörn. I och för sig blev dessa hörn väldigt rena, men vi ville gärna att han skulle ta andra ställen i lägenheten också ... Ett annat problem var att han inte lyckades hitta hem (det vill säga tillbaka till laddningsstationen) efter avslutad städning, så älsklingen fick bära tillbaka honom (kan ju vara så att Sigvard helt enkelt bara var lat och låtsades som att han inte hittade hem igen ...).
 
På söndagen förklarade vi därför för Sigvard att hans tjänster inte längre var önskvärda och på måndagen fick han följa med tillbaka till Elgiganten, där han lämnades tillbaka på öppet köp. Istället fick Per-Bertil (a.k.a. P-B) följa med oss hem för provanställning:
 
 
 
 
Trots att Per-Bertil är en Samsung (både jag och älsklingen har enbart negativa upplevelser av Samsung-mobiler), verkar han sköta sig rätt bra än så länge. Han har vissa skumma beteenden (bland annat att han stannar med våldsamt ryck trots att det inte finns något hinder), men han ger intryck av att veta vad han håller på med, krockar inte med saker och han hittar hem själv. Med andra ord finns det goda chanser för Per-Bertil att han kan få bli tillsvidareanställd här hemma. Han ska dock få ytterligare lite tid på sig att visa vad han går för innan vi skriver på något slutligt anställningsavtal.
 
Har du några egna erfarenheter av robotdammsugare?


Dagens citat:

"Liksom pilmakaren rätar en pil, så rätar den vise sitt vacklande, ostadiga, svårkontrollerade sinne."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: robotdammsugare;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: