Jessicas grotta

Att gå i sömnen är ingen myt eller bluff

Tror verkligen människor att det är en bluff det här med att folk går i sömnen? Jag trodde att alla visste att sådant faktiskt förekommer. Det var åtminstone fram till jag lyssnade på Juridikpoddens första avsnitt i den nionde säsongen. I det avsnittet gästades de av en sömnforskare och när sömngående kom på tal, frågade Mårten ifall sådant verkligen förekommer på riktigt - för han trodde att sådant bara var bluff.
 
 
 
 
Ifall du också tror att det är en myt eller bluff, kan jag härmed upplysa dig om att så är inte fallet. Att jag vet det, är för att jag själv gick i sömnen rätt mycket när jag var yngre. En natt låste jag upp familjens ytterdörr, klev ut i trappuppgången (tack och lov att jag sov i nattlinne!) och var på väg nedför trapporna (vi bodde på andra våningen = en trappa upp, enligt skånsk räkning), men min pappa hindrade mig och lyckades få mig i säng igen. Efter det satte min pappa på någon form av skyddskåpa ovanpå låset, så att det skulle ta längre tid för mig att ta mig ut nästa gång jag fick för mig att ta en nattlig promenad i trapphuset.
 
 
 
 
Nu tänker du säkert att det här är säkert något som mina föräldrar bara påstår och att det inte behöver vara sant, bara för att de säger att det är det. Det har du i så fall rätt i och även jag skulle ha varit skeptisk - om det inte hade varit för att jag faktiskt har bevis. Jag har nämligen vaknat mitt under en av mina nattliga sömnpromenader. Till min förskräckelse hade jag hamnat i mina föräldrars sovrum. De trodde såklart att jag fortfarande sov och pappa frågade mig därför lugnt om jag inte borde gå tillbaka till sängen. Jag spelade med och skyndade tillbaka till min säng. Jag har fortfarande inte berättat för dem om att jag faktiskt hade vaknat till då. Det får därför bli din och min lilla hemlighet.


Dagens citat:

"Genom medkänsla och kärlek kan vi lösa många problem och erfara sann glädje och frid."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: gå i sömnen, sömngående;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Hanan
skriven :

Hahaha ingen hemlighet om de läser detta ;)

Svar: De läser inte min blogg, så det är lugnt. ;-)
Jessica