Jessicas grotta

Skräp hör hemma i papperskorg - inte i naturen!

Jag fylldes av blandade känslor när jag läste P4 Hallands artikel om de två undersköterskor som räddade en igelkott som fastnat i en plastmugg med lock. Jag blev glad över att det lilla livet fick hjälp, men samtidigt blev jag ledsen och arg över idiotin att slänga skräp i naturen på det här sättet.
 
 
 
 
Varför gör man så? Samma sak med att spotta ut tuggummit på gatan, gräset etc. Tänk ifall en fågel kommer och tror att det går att äta? Tuggummit kan ju för tusan fastna i näbben på den stackars fågeln! Varför tänker vissa bara så pass långt som näsan räcker? Hur svårt kan det vara att slänga sitt skräp i papperskorgen? Och om man inte har en papperskorg precis bredvid sig: varför inte hålla kvar sitt skräp och sedan slänga det i första bästa papperskorg? Varför måste skräpet försvinna med en gång?
 
Jag vill inte tänka på vilket öde den stackars igelkotten hade fått gå till mötes om dessa undersköterskor inte hade kommit till dess undsättning.
 
Enligt mig borde detta vara en självklarhet för alla med sunt förnuft, men kan vi inte enas om att skräp hör hemma i papperskorgen och inte i naturen?


Dagens citat:

"Sinnesrörelser och känslor av hängivelse kan vara ett effektivt stöd i början av och en bit in på den andliga vägen. I ett senare utvecklingsskede skall man klara sig utan dessa andliga kryckor."
(Erwin Bischofberger)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: skräpa ned;

En bra början

Vill inleda detta inlägg med att tala om att jag INTE får betalt för att skriva det.
 
 
Nu börjar det verkligen bli dags för mig att packa min så kallade BB-väska, men jag har fortfarande inte kommit så långt med den. Får försöka ta mig i kragen under semestern och packa klart den, för nu är det bara lite mer än en månad kvar innan beräknad förlossning. Tiden går fort.
 
För ett tag sedan funderade vi i alla fall över vilka blöjor som vi borde köpa och som får följa med till BB. Efter lite diskussion och en massa klämmande och tittande på paketen i butiken, kom vi fram till att vi nog borde kika runt på nätet och se vad andra säger. Älsklingen tog tag i den uppgiften så snart vi kommit hem och det slutade med att han registrerade sig/oss på Libero. Vid registreringen blev han upplyst om att han senare skulle få ett sms med en kod för att kunna hämta ut ett startpaket från närmaste ICA Maxi (som i vårt fall är i Halmstad).
 
Sagt och gjort, när älsklingen ändå hade vägarna förbi Halmstad nu i veckan passade han på att hämta ut startpaketet och detta är vad vi fick:
 
 
 
 
Vi blev båda förvånade över att paketet innehöll så mycket (vi hade räknat med några få prover av blöjor), men blev glada över att det var lite av varje så att man kan få testa sig fram. Med jämna mellanrum brukar jag skämtsamt fråga älsklingen om bebisen kommer komma med en instruktionsbok, så att vi vet hur vi ska göra för att ta hand om den. Därför höll älsklingen leende upp broschyren "Goda råd till den nya familjen" och sade att nu hade jag fått den instruktionsbok jag efterfrågat.
 
Nåväl, det här startpaketet ger oss i alla fall en bra start. Sedan löser sig väl allt annat antar jag. Tack Libero! :-)


Dagens citat:

"I sin högsta och renaste del är själen så ädel att mästarna icke kan finna något namn för den."
(Mäster Eckhart)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: graviditet, libero, libero startpaket;

Olika uppfattningar om vad "dold" egentligen innebär?

Vad betyder dold för dig? För mig innebär det att något är så pass gömt att ingen annan upptäcker det. Mörker kan dölja saker. Buskar likaså. Bara för att nämna något exempel.
 
Dagen innan midsommarafton hade vi bokat in oss på en visning av förlossningen på Varbergs sjukhus. Både vår barnmorska och barnmorskan i föräldragruppen rekommenderade oss att göra så, eftersom det är en bra förberedelse inför vad som komma skall. Hur som helst, när vi var på sjukhuset såg jag av någon anledning upp i taket och på flera ställen upptäckte jag följande manick:
 
 
En apparat med texten "Dold detektor"
 
 
Dold ..? De satt allihop fullt synliga uppe i taket. På vilket sätt skulle de vara dolda? Älsklingen föreslog att jag skulle sluta titta på dem, för då var de ju dolda ...
 
Antagligen behöver de som satt upp apparaterna eller jag själv gå en kurs i svenska. Frågan är bara vem ...


Dagens citat:

"Du har friheten, förmågan och befogenheten att älska ditt liv. Bara var du, och vänta."
(Gangaji)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie