"När man festar, festar man"

Minns du att Edward Blom släppte en jullåt i julas? Nu är han åter aktuell med en "låt" - om än ofrivilligt. En Uppsala-student (om jag fattade det rätt) använde ett citat från en intervju med Edward Blom och gjorde sedan en "låt" utav det samt några fler citat och klipp från olika intervjuer. Jag tycker att det är en rätt kul video.
 
 
 
 
Något som jag reagerade på när jag såg videoklippet, är det kloka som Edward Blom säger om förhållningssättet till sin kropp (obs! detta är inget citat utan en sammanfattning av det jag minns att han sade); det är bättre att leva tills man blir 75 år om man varit lycklig och trivts med sig själv och sin kropp, än att leva ända tills man blir 90 år men under dessa år mått dåligt på grund av synen på sin kropp. Ungefär så. Det gick rakt in i hjärtat på mig och troligtvis på grund av min återuppväckta ätstörningsproblematik. Jag har bestämt mig för att en gång för alla verkligen ta itu med problemet och försöka se till att faktiskt trivas med mig själv och mitt utseende, precis så som jag är. Livet är för kort för att man ska gå runt och må dåligt. Bättre att leva och må bra. Livet är ju ändå till för att levas.
 
Det finns så mycket i livet att uppskatta och glädjas åt - varför då ödsla tid på att må dåligt på grund av hur man ser ut? Håller du inte med?


Dagens citat:

"En av de allra viktigaste egenskaperna är medkänsla. Vi kan inte köpa den i ett snabbköp. Vi kan inte tillverka den med hjälp av maskiner. Men genom inre utveckling går det. Utan inre frid är det omöjligt att uppnå fred i världen."
(Dalai lama)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie