Pride Falkenberg 2017

Den 16-18 juni i år var det åter dags för det efterlängtade och populära Pride Falkenberg! Det mesta av festivalen ägde som vanligt rum på lördagen, den 17 juni och det var också då som paraden/tåget gick av stapeln genom stan. De hade pratat om att det skulle bli regn, men vi hade fantastiskt väder hela dagen och temperaturen låg på omkring 20 grader.
 
 
 
 
Det låg en mysig stämning över Falkenberg den 17 juni och många av butikerna i centrum visade sitt deltagande genom olika dekorationer i regnbågens alla färger. I prideparken var stämningen på topp och som vanligt var det välbesökt. I år tyckte jag att de lyckats bättre med sittplatser än tidigare år, då de tagit fram en mängd plaststolar så att alla som ville hade möjlighet att få sitta och njuta av stämningen och underhållningen.
 
 
 
 
Till min glädje var även författaren och komikern Niclas Christoffer på plats, precis som tidigare år och vi fick ett par kortare pratstunder med varandra innan han var tvungen att rusa iväg och leta reda på nästa framträdande. Tydligen hade de som skulle framträda dålig koll på det i år, så det blev stackars Niclas som fick hålla reda på dem. Jag tyckte synd om honom där han fick springa runt i värmen. Men det var lika roligt som vanligt att få träffa och prata med honom! Vi kunde konstatera att jag tydligen har dålig koll på honom (jag hade missat helt att han släppt en barnbok i april!) och att det beror på att jag inte har Facebook. Enligt Niclas är det där allting händer. Innan vi skildes åt efter pridekonserten vid Vallarna, uppmanade han mig återigen att skaffa Facebook - precis som han brukar göra varje år, haha! - alternativt att vi får bli bättre på att maila varandra.
 
 
 
 
Pridetåget avgick som vanligt från Mölle. Jag tror att det var lite färre personer som deltog i årets pridetåg, men det gjorde inget. Vi som deltog hade det trevligt och det var återigen en mäktig känsla att få vara en del av något så viktigt som pride faktiskt är. En på älsklingens jobb hade frågat om inte pride bara var "för sådana där". Nej, pride är för alla och står för allas lika värde. Jag är en heterosexuell kvinna, men känner mig lika välkommen som någon med annan sexuell läggning. Pride Falkenbergs slogan är "Vem du än är". Att delta i pridetåget innebär för mig att visa att jag står bakom att alla har rätt att få vara och älska vem man än vill.
 
 
 
 
Strax innan avgången och även under promenaden, gjorde sig foglossningen åter påmind. Men jag kämpade på och haltade fram så gott det gick. Tur att det inte var någon snabb takt som gällde i tåget. I år avslutades tåget vid Vallarnas friluftsteater, där det bjöds på tal och konsert. Årets artist var ingen mindre än Magnus Carlsson och årets talare var förra årets artist - Andrés Esteche.
 
 
 
 
Jag tyckte synd om djuren som är på Vallarna och hoppas att de inte tog alltför stor skada. Det positiva med att ha pridekonserten på Vallarna istället för på Rådhustorget är att många fler fick plats och det finns möjlighet att sitta om man behöver det. Jag behövde det efter en stund på grund av värken i ryggslutet.
 
 
 
 
Även i år delades det ut pris för bästa grupp på minst åtta personer och i år var det gruppen "Superhjältarna" som vann 5.000 kr.
 
 
 
 
Precis som vanligt har jag försökt sätta ihop några snuttar från dagen till ett lite längre klipp. Jag hoppas att du gillar det och att du inges av samma härliga känsla som jag gjorde. Jag ser fram emot nästa år och hoppas kunna delta då med.
 


Dagens citat:

"Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över, utan det handlar om att lära sig dansa i regnet."
(Okänd)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie