Ingen vinst i Hallands Nyheters novelltävling

I februari i år upptäckte jag en novelltävling som Hallands Nyheter anordnade som en del av satsningen "Hela Halland läser". Temat/ämnet var "Utanförskap" och eftersom jag själv (tyvärr) har upplevt en del av det under åren, kände jag att det här var en tävling för mig! Jag skrev därför ihop ett bidrag, skickade in och höll tummarna för att det skulle fungera.
 
 
 
 
 
Den 25 mars publicerade Hallands Nyheter vem som hade vunnit. Jag var dessvärre inte en av vinnarna. Jag ska dock försöka läsa de bidrag som vann, eftersom jag tycker att ämnet är intressant.

Trots att min novell inte blev utvald, hänger jag inte läpp för det. Nix. Jag har hela tiden haft en tanke på att om den novellen inte vann, skulle den få vara med i min andra novellsamling - som jag ska arbeta med aktivt när mina andra skrivprojekt är klara. I den novellsamlingen har jag nämligen tänkt samla noveller som behandlar själslig smärta. Jag har till och med ett namn på novellsamlingen, men tills vidare håller jag det namnet för mig själv.


Dagens citat:

"Någon form av handling är ofta bättre än ingen handling alls, särskilt om du har suttit fast i en olycklig situation under lång tid. Om du gör ett misstag lär du dig åtminstone något. Om du fortsätter att sitta fast lär du dig ingenting."
(Eckhart Tolle)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

"Misshandel på krogen"

Under mitt första gymnasieår genomförde klassen ett rättegångsspel, som en del av rättskunskapsundervisningen. Det handlade om en misshandel som ägt rum på krogen. Vi var några stycken som hjälptes åt att vara åklagare, men tyvärr gick det inte så bra för oss.
 
På paralegalutbildningen skulle vi också ha rättegångsspel och till min förvåning var det exakt samma fall som vi hade på gymnasiet! Fast i och för sig var det inte särskilt underligt att vi på paralegalutbildningen hade just det fallet, eftersom en av våra lärare på utbildningen var en av författarna bakom det här rättegångsspelet. Hur som helst, den gången fick jag istället vara målsägande.
 
Varför tar jag då upp det här nu? Jo, därför att jag har sett att Sveriges Domstolar har gjort en kort filmatisering av det här rättegångsspelet. Den visar väldigt bra och tydligt hur en brottmålsförhandling (obs! inte brottsmål...) vid tingsrätt går till, vilket jag tycker kan vara en nyttig kunskap att ha med sig. Svenska domstolsförhandlingar skiljer sig ganska mycket från de amerikanska man då och då ser på tv. Dessutom kan det vara en liten trygghet att känna till gången, för det fall man någon gång skulle bli en del av en brottmålsprocess.
 
Ta dig gärna tid att se videon. :-) Det har jag själv gjort. ;-)
 
 


Dagens citat:

"Arbeta som du skulle leva i evighet. Älska som du skulle dö idag."
(Lucius Annaeus Seneca)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie

Lättnaden när saker och ting löser sig

Alla gör vi ibland misstag och det händer att saker och ting krånglar till sig. Vid sådana tillfällen har jag en tendens att ofta göra en höna utav en fjäder och förstora upp problemet onödigt mycket, vilket egentligen är fullkomligt onödigt att göra. Jag menar, det är sällan det händer att det inte går att lösa problemet eller att man inte på något sätt kan ställa saker och ting till rätta. Visst hade det varit bra om problemet aldrig hade uppstått, fast man måste ändå vara beredd på att saker och ting inte alltid går som man tänkt sig. Och som sagt går det oftast att lösa.
 
 
Ätran förra sommaren. ^^
 
Om man då har gjort som jag och förstorat upp allt onödigt mycket, brukar lättnaden som kommer när allt löser sig vara minst lika stor som problemet hunnit bli. Åtminstone för mig. Jag vet att det här är en riktig klyscha, men för mig brukar det kännas som om en tyngd lyfts från mina axlar och mitt bröst. Glädjen som följer brukar jag inte kunna stoppa och det händer att jag sitter och ler för mig själv ganska länge.
 
Fast jag önskar att jag kunde lära mig att inte göra en så stor sak av de problem som uppstår. Jag skulle må bättre i längden av att inte göra det.


Dagens citat:

"Att vara stark betyder inte att du inte känner smärta. Det betyder att du känner det och försöker förstå det, så att du kan växa av det."
(Karen Salmansohn)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie