Jessicas grotta

Angelologi - änglarnas tecken (Danielle Trussoni)

"Angelologi är en bladvändande thriller med omskakande hemligheter, ledtrådar dolda i klassiska konstverk och heliga artefakter. Sankta Rosa-klostret, New York, nutid. En dag när den 23-åriga syster Evangeline utför sina sysslor i klostrets bibliotek hittar hon en brevsamling som förändrar hennes liv. I breven, som är från andra världskriget, upptäcker Evangeline något ofattbart: i generationer har det pågått en kamp mellan änglar och människor. En kamp som hon själv, utan att veta om det, varit högst inblandad i redan från födseln. Samtidigt närmar sig ett stort antal bevingade varelser klostret. Kan Evangeline med hjälp av ledtrådarna som döljs i breven hitta det föremål som kan avgöra striden och rädda mänskligheten?"
 
 
 
 
 
Jag läste en kommentar någonstans om att personen tyckte att Danielle Trussonis Angelologi - änglarnas tecken var seg och till en början höll jag med. I bokens första trefjärdedelar händer det inte särskilt mycket. Denna del av boken är fylld av så kallade tillbakablickar, faktaförklaringar och en hel del bibelcitat och bibelhänvisningar.
 
Jag ska erkänna att jag var smått uttråkad av detta i början, men inser nu i efterhand att denna del behövdes. Kanske hade upplägget kunnat göras lite annorlunda för att det inte skulle kännas lika segt för läsaren - exempelvis att nutid varvades med dåtid på ett smidigare sätt - fast jag är ändå rätt nöjd. På det stora hela är det en välskriven bok. Bokens sista fjärdedel var spännande och händelserik och då tyckte jag att det var bra att bakgrundsdelen redan var avklarad. Däremot var jag inte lika förtjust i slutet, men det berodde nog mest på att jag inte hade förväntat mig att det fanns en uppföljare; Angelopolis. Såvitt jag har förstått har denne emellertid inte översatts till svenska.
 
Om du är intresserad av att få dig en annan bild av änglar än den man är van vid - det vill säga en mycket mörkare bild än den man vanligtvis har av dessa varelser - är detta en bok för dig. Efter att ha läst Angelologi, blev jag sugen på att studera änglar lite närmare.
 
Det här exemplaret har jag köpt.


Dagens citat:

"Likt en fåra leder vatten till fälten, likt en bågskytt riktar en pil, likt en snickare snidar trä, så formar den vise sitt liv."
(Buddha)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Angelologi, Angelologi - änglarnas tecken, Danielle Trussoni;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: