En själsfrände!

Den 17 februari i år åkte jag och min chef upp till Göteborg för att se Lena Ph:s föreställning Jag är ingen älskling. Under en period på högstadiet lyssnade jag mycket på hennes musik, vilket var efter att hon vunnit Melodifestivalen 2004 med Det gör ont (innan dess hade jag knappt tänkt på vem hon var). Jag älskade den låten och roades av hennes scenframträdande med mikrofonen (japp, mikrofondelen roade mig en hel del - fast till mitt försvar var jag bara 14 år vid den tidpunkten).
 
 
 
 
Både jag och chefen hade sett fram emot föreställningen och vi blev verkligen inte besvikna! Den var så himla bra! Lena Ph var fantastiskt duktig och rolig! Bland annat berättade hon om sin och Sven Wolters medverkan i tv-programmet Jacobs stege 1987, efter att de valts till Sveriges sexigaste kvinna resp. Sveriges sexigaste man. De skulle sjunga Teach me tiger och tydligen hade Lena Ph inte varit förberedd på vad som förväntades av henne:
 
 
 
 
I den här föreställningen hade dock Lena Ph bestämt sig för att uppdatera detta framträdande en smula (Teach me tiger 2.0):
 
 
 
 
Fast det var egentligen inte detta som jag hade tänkt prata om. Nej, det var faktiskt om det faktum att jag och Lena Ph tydligen är mer lika än vad jag hade kunnat föreställa mig. Hon erkände nämligen under föreställningen att hon skriver listor och att hon gör det till allt!
 
Precis som jag! Kan du tänka dig? När hon sade det ville jag ställa mig upp och jubla! Fast det gjorde jag inte. Jag nöjde mig med att sitta kvar på stolen och le. Jag menar, jag skriver listor över veckohandel, vilka böcker jag ska läsa och när jag ska läsa dem, vilka böcker jag vill läsa, vilka böcker av de som jag vill läsa som går att låna på bibliotek och i vilka format, vad jag ska göra i mina olika skrivprojekt, vad jag ska göra under dagen (om jag är ledig en helg medan älsklingen jobbar) och så vidare, och så vidare ...
 
Vad skönt att veta att jag inte är ensam om att vara en knäppgök!


Dagens citat:

"I oredan, finn enkelheten. I disharmonin, finn harmonin."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie