Jessicas grotta

Försoningen (Hanna Widell & Amanda Schulman)

Uppläsare: Moa Gammel
 
"Försoningen är den första delen i trilogin Två systrar, underhållande romaner där det även finns plats för ångest och svärta. Hannah Widell och Amanda Schulman har skapat två unika och levande huvudkaraktärer som man, precis som i de bästa tv-serierna, får följa under lång tid. Det är en modern romanserie om komplicerade relationer och – framför allt – systerskap.

När Försoningen inleds är Vanessa 30 år gammal och Alicia 28. Med en otrygg uppväxt med en frånvarande pappa i bagaget försöker de ta sig fram i livet och bli vuxna på riktigt.

På ytan är de varandras totala motsatser. Alicia är PR-assistent, bor i en lyxig vindsvåning på Östermalm tillsammans med överklasskillen Philip och hela hennes existens går ut på att försöka vara perfekt och passa in. Vanessa är singel, jobbar på ett tv-produktionsbolag och lever ett dekadent partyliv. Men de brottas båda med sina inre demoner och de delar längtan efter den stora kärleken."
 
 
 
Till en början trodde jag att Försoningen skulle vara en slags ytlig överklassberättelse, men den växte faktiskt efter hand och blev djupare. Försoningen är förvisso inte fylld med en massa nervkittlande spänning, men den har däremot sin styrka i de relationer och relationsproblem som Hanna Widell och Amanda Schulman så skickligt målar upp. De skriver på ett sätt som fångar läsaren.
 
Trots att Alicia var den som jag irriterade mig mest på, var hon samtidigt den som jag tyckte bäst om. Kanske för att jag kände igen mig själv i henne och hennes osäkerhet.
 
Jag ser fram emot att läsa nästa del om de båda systrarna!
 
Det här ljudboksexemplaret har jag lyssnat på genom BookBeat.


Dagens citat:

"En person börjar leva när han kan leva utanför sig själv."
(Albert Einstein)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: Amanda Schulman, Försoningen, Hanna Widell, Moa Gammel;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: