Jessicas grotta

Rättegångspodden

En podd som jag verkligen har fastnat för är Rättegångspodden. Det är en podd som fördjupar sig i olika rättsfall och sammanställer ljudklipp från förhandlingarna till avsnitt med "dokumentärliknande upplägg".
 
Även om vissa avsnitt är mer intressanta än andra för mig, tycker jag som helhet att Rättegångspodden är intressant att lyssna på. Ibland förundras man över hur de tilltalade tänker - när de är motbevisade så det stänker om det, men ändå vidhåller en annan förklaring. Naturligtvis kan det vara så att de har rätt, fast det blir svårt att tro på dem när bevisen säger något annat.
 
 
 
 
Jag saknar min praktikperiod som jag hade på Nyköpings tingsrätt under hösten 2011. Det var så himla intressant att få sitta och protokollföra under förhandlingarna och därför blir väl Rättegångspodden lite som ett substitut för mig. Kanske är det bara för att jag är juridikintresserad i allmänhet som gör att jag tycker att förhandlingar är spännande.
 
Nåväl, jag ska inte bli så långrandig idag. Jag tycker att Rättegångspoddens avsnitt kan tala för sig själva. Lyssna gärna! Det är en sak att läsa om olika fall i tidningen, men en helt annan att höra vad som sades under själva förhandlingen. Ibland blir man nästan mörkrädd.


Dagens citat:

"De flesta framgångsrika människor jag känner är sådana som lyssnar mer än de pratar."
(Bernard Baruch)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Taggar: rättegångspodden;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: