Sammanfattning av 2016 - del 3

Inspirerad av några bloggare, tänkte jag själv försöka mig på ett eget sammanfattande inlägg över 2016. Som jag har berättat tidigare var det intressant att ögna igenom förra årets inlägg. Att titta på gamla inlägg kan faktiskt vara intressant - ibland kan man hitta ett och annat guldkorn som man glömt bort.

Jag insåg dock till sist att inlägget skulle bli alldeles för långt om jag tog hela året i ett och samma inlägg. Därför har jag delat upp det till tre stycken.


September
Fram tills i höstas har jag aldrig behövt ta kontakt med Google, men insåg ganska snabbt att när man faktiskt behöver prata med en fysisk person på företaget, är det i princip omöjligt. Jag har tyvärr inte haft tid att ringa det telefonnummer som jag hittade, men ska försöka ta mig tid att göra det vid tillfälle och hoppas på att jag får kontakt med dem.

Under september fick jag för första gången uppleva hur fult poliser kan spela - vilket gjorde mig djupt besviken. Jag har fortfarande stor respekt och förtroende för poliser, men detta fulspel gjorde mig som sagt besviken. Och det var också i september förra året som jag besökte Bokmässan i Göteborg för allra första gången! Älsklingen hade tillåtit mig att köpa böcker - nu när jag ändå var där - men jag tror inte att han hade räknat med den skörd som jag faktiskt kom hem med ...
 
 
 
 
Oktober
Ett inslag i det här Pokémon Go-spelandet som jag gillade, var att kunna döpa de små varelserna! Så jag ägnade en stor del av hösten åt att döpa mina små vänner. Jag delade även med mig av min frustration över att upplägget som Hallandstrafiken har med en särskild buss för de resenärer som ska till och från tågstationen i Falkenberg, inte riktigt fungerar - i alla fall om tåget är minst fem minuter försenat. Fast nu har bussarna börjat vänta in oss resenärer bättre. Åtminstone när det gäller det tåget som jag åker med från Varberg.

Jag förstod det inte då och jag förstår det fortfarande inte - vad är vitsen med "priset" skämskudden? Personligen tycker jag att de borde skippa det helt och hållet - för det är långt ifrån roligt! Något som däremot är roligt, eller i alla fall roligare, är nymodigheten "musuk". Jag vet fortfarande inte vad musuk är, men förhoppningsvis kan en snäll bloggläsare kanske upplysa denna gamla tant om vad det är för något. ;-)

Något annat som jag också funderade över under oktober, var alla dessa skumma Twittermänniskor som finns. Jag förstår fortfarande inte vad man får ut av att skriva den sortens kommentarer som jag tog upp i det inlägget.

November
Det var under förra året som jag insåg att det tydligen krävs mer av en när man sover än att enbart sova. Ibland kan man undra hur folk tänker ... Jag tror att en del skulle ha nytta av att se videon om te och samtycke. Om alla människor hade begripit den videons budskap, skulle vi slippa den här debatten om sexualbrott.
 
Till älsklingens födelsedag bakade jag en relativt enkel tårta (problemet var bara att det strulade till sig när jag väl skulle täcka tårtan - vilket medförde ett panikköp på Kvantum).
 
 
 
December
Under ett ögonblick fick jag lite hjärnsläpp när jag lyssnade på en låt som jag tycker extra mycket om och fick för mig att sångaren ville leva som kannibaler ... 2016 var också det år som Bockstensmannen bestämde sig för att försöka hitta kärleken på nätet. Jag undrar om han har lyckats ännu? Mot slutet av december funderade jag återigen över det här med pseudonymer och undrade vad det egentligen är som är så lockande med dessa? varför känner människor behov av att försöka luska ut vem som döljer sig bakom en pseudonym?
 
 
Det var en liten återblick. Finns det något inlägg från förra året som du tycker bättre om än andra? Berätta gärna i så fall vilket inlägg det är! :-)


Dagens citat:

"Ett helt liv är bättre än ett långt liv."
(Nisargadatta Maharaj)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie