Jessicas grotta

Åklagare

Jag tycker att det är väldigt bra att Sveriges Domstolar/Domstolsverket (DV) hela tiden jobbar på att få fram lättbegriplig information om rättsväsendet och att domstolsspråket förenklas. Just språket anser jag är väldigt viktigt att anpassa, eftersom alla ska ha möjlighet att kunna ta till sig domar och annan information, utan att behöva vara juridiskt utbildade. Dock är det inte alla jurister som håller med om detta. Har fått höra en och annan kommentar från vissa advokater, som tycker att domstolarnas tydlighet börjar bli löjlig.
 
Sveriges Domstolar har lagt upp en kort informationsvideo om vad en åklagare har för roll och vad dennes arbete går ut på (i korta drag). Ta dig gärna tid att se denna knappt två minuter korta film. Jag kan tillägga att åklagarens arbete kan vara mer spännande än vad som framgår av beskrivningen - det är åtminstone min erfarenhet efter de tre månader under våren 2012 då jag praktiserade på en åklagarkammare. :-)
 
 


Dagens citat:

"Den kärlek som du söker efter överallt finns redan inom dig. Den kan framkallas av olika personer eller händelser, men till slut måste du inse att du är denna kärlek. Källan till all kärlek är inom dig."
(Gangaji)


Ha det så bra!
Kramar
Jessie
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: