Jessicas grotta

Boken om Anna Book (Anna Book)

"Anna Book har upplevt det mesta inom musikbranschen sedan hon fick sitt genombrott 1986.

 

Allt började med 'ABC' i Melodifestivalen då hon bara var 15 år gammal...

 

Nu, drygt 20 år senare, berättar hon mycket öppenhjärtigt och på ett frispråkigt sätt om 'hela resan'. Från anonymiteten till ett offentligt liv, ett liv som inte alltid varit en dans på rosor.

 

Löpsedelsrubriker som vecka efter vecka väcker uppståndelse med osanningar har blivit en vardag. Svek, avundsjuka, skitsnack och viktpåhopp är andra ingredienser som präglat Annas liv i rampljuset.

 

Självklart berättar hon även om de ljusa sidorna, som glädjen att stå på scen, fansen, musiken och om de många fantastiska händelser som hon fått uppleva under dessa år.

 

Livet bakom kulisserna och den otroliga succén i Let's Dance är annat som vi får ta del av. Denna folkkära artist släpper även in oss i sitt privatliv på ett mycket ohämmat sätt, det handlar om smärtsamma separationer, familjetragedier, abort, sjukdomar och ekonomiska problem. Dessutom får vi veta vad som ledde Anna till Vitakliniken på Sophiahemmet vilket resulterade i ett livsavgörande beslut...

 

En bok med massor av känslor och starka familjeband, en gripande berättelse som inte lämnar någon oberörd."

 

 

 

 

Boken om Anna Book fick jag av förlaget på bokmässan i Göteborg förra året, i samband med att jag fick en annan av deras böcker signerade. I ärlighetens namn hade jag ingen särskilt positiv bild av Anna Book (dock av oklar anledning), men tänkte att jag ändå kunde ge boken en chans nu när jag hade fått den. Om inte annat så var den ganska kort, så den skulle säkert inte ta lång tid att läsa (vilket den heller inte gjorde).

 

Trots att Anna Book själv säger vid något tillfälle i boken att detta inte är någon biografi, är det ändå så jag ser den och jag hade hela tiden i åtanke att biografier inte är särskilt neutrala. Det var ändå en intressant läsning och jag fick faktiskt en annan bild av Anna Book och känner mig inte lika "anti" henne nu som jag gjorde tidigare. Det fanns en hel del saker som jag faktiskt inte kände till tidigare och boken har på så vis gett mig större förståelse för denna kvinna.
 
I vanliga fall är jag inte särskilt förtjust i den här typen av böcker, men just den här boken var behaglig och intressant att läsa. En skön avkoppling helt enkelt och lite variation från det jag vanligtvis brukar läsa.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Boken om Anna Book, anna book, sportförlaget;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: