Angående tv-serier som jag gärna tittar på

 På förekommen anledning (det vill säga efter att min vän Hanan "upprört" påpekat detta), måste jag göra ett tilläggsinlägg till mitt blogginlägg om tv-serier jag gärna tittar på. Det visade ju sig att jag faktiskt glömde en mycket viktig tv-serie.
 
Buffy the vampire slayer
Jag minns inte hur gammal jag var, men det var nog i slutet av mellanstadiet eller början av högstadiet som jag slog mig ned framför tv:n när min syster satt och såg på en tv-serie. Då visste jag inte vilken serie det var och det tog ytterligare några gånger innan även jag var fast. Tv-serien visade sig vara Buffy the vampire slayer och jag fastnade för serien under säsong fem - det var då jag blev förälskad i vampyren Spike (som spelades av James Marsters). Efter det har jag sett serien minst femtioelva gånger och den ligger mig varmt om hjärtat.
 
 
 
 
Hoppas att jag är förlåten nu Hanan ;-)
 
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie

När tiden bara försvinner

Nu har det gått lite mer än två månader sedan vår familj utökades och det har varit omtumlande två månader - för att vara ärlig. Mitt mående har varit som en berg-och-dalbana och nådde botten när jag var ensam med tösen i två veckor (älsklingen var iväg med sin utbildning) och det visade sig då att hon plötsligt avstannat i sin viktuppgång. Detta hade föregåtts av att hon under en period haft problem med kräkningar och att mina bröst plötsligt var väldigt mjuka jämt och ständigt. För att få ordning på detta blev jag tvungen att - efter samråd med vår sköterska på BVC - ge henne ersättning som komplement till amningen. Detta tog mig väldigt hårt, eftersom jag var inställd på att helamma. Det kändes som ett stort nederlag och jag kände mig värdelös som mamma, trots att alla runtomkring sade att jag inte skulle känna så. Eftersom jag har tänkt att skriva ett inlägg om mina tankar och funderingar kring amning, går jag inte närmare in på saken nu. Utöver detta, har tösen haft rätt mycket problem med magknip.
 
 
 
 
Det har med andra ord varit rätt mycket för mig och jag har inte haft så mycket tid till annat än just tösen. Och det är det som har börjat tynga mig, så att säga. Vad jag menar med det är att jag har börjat känna mig som en dålig människa. Jag hade tänkt att jag skulle virka och sticka saker till tösen och så skulle jag brodera klart tavlan till henne. Sedan var tanken att jag skulle sortera färdigt våra pärmar här hemma, så att vi får bättre ordning på saker och ting. Inget av detta har jag haft tid till och det har som sagt gått lite mer än två månader sedan hon kom till världen.
 
Naturligtvis inser en del av mig att det inte finns någon anledning för mig att känna så, men faktum kvarstår - det är så jag känner. Anledningen till det är för att jag upplever att "alla andra" med barn gör så himla mycket och att vissa i min omgivning förväntar sig att jag ska göra mer än vad jag hittills gjort. Samtidigt säger folk gång på gång att jag ska njuta av den här tiden med tösen. 
 
Jag antar att det är min egen inställning som är boven i dramat. Jag får helt enkelt försöka att bli bättre på att ta dagarna som de kommer och sluta ha så många förväntningar på mig själv. Mitt mående kommer ju knappast bli bättre av att jag ständigt ser ned på mig själv.
 
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie

Startboxar

Jag vill inleda det här inlägget med att säga att jag INTE får betalt för att skriva det.
 
 
Något som jag inte hade riktigt koll på inför att vi skulle få barn samt under graviditeten, var det här med möjligheten att hämta ut startboxar/babyboxar. Jag mindes att min syster nämnde något om någon box hos Kronans apotek, men sedan tänkte jag inte mer på det. Efter att älsklingen hade ordnat hem startboxen från Libero, mindes jag det min syster sagt om boxen hos Kronans apotek och började därför söka på nätet efter info.
 
Den enda information som jag hittade om just den boxen, är att det inte går att förhandsboka eller beställa via nätet, utan man måste gå till Kronans apotek och be om denna box. Eftersom det är så stor efterfrågan på denna box, är den oftast slut på de allra flesta ställen i landet. Däremot hittade jag Babybox.se och Hjärtats startbox.
 
När jag gjorde beställningarna på dessa start-/babyboxar, förstod jag inte hur mycket jag faktiskt skulle komma att uppskatta innehållet i dessa boxar. Framförallt blöjorna, våt- och tvättservetterna samt salvan Bepanthen. Jag tycker att det är lite trist att man oftast inte känner till möjligheterna att kunna beställa de här boxarna. Det är därför som jag skriver det här inlägget - så att fler kan utnyttja möjligheten och få lite hjälp så där i starten när man är nybliven förälder och inte har en susning om vad och hur man ska göra.
 
 
 
 
 
När det gäller Apoteket Hjärtats startbox, kan man antingen köpa boxen (just nu 349 kr) eller få den gratis om man är medlem. I vår box från Apoteket Hjärtat fick vi (se bild ovan) diverse erbjudanden, bomullspinnar för baby, blöjor, våtservetter, förebyggande salva (för torr och irriterad hud), mjukishjärta att hänga på barnvagnen, hudkräm för ärr, bristningar och ojämn hudton, napp, ansiktskräm för baby, kräm för känsliga bröstvårtor och torr hud, Multi-Gyn-kompressor samt gosedjursplåster.
 
När man gör sin beställning på Babybox.se, kan man välja mellan tre olika start/-babyboxar att beställa - eller beställa alla tre om man så vill. De babyboxar som erbjuds via Babybox.se är från Apoteksgruppen, Lloyds apotek samt Babyproffsen.
 
 
 
I Apoteksgruppens babybox fick vi blöjor, diverse erbjudanden, ansiktsrengöring till mamman, glidmedel, tvättservetter, två färg- och smutssamlande microfiberdukar, reparerande kräm för babyn, rengörande topp till tå-kräm för babyn, haklapp, napp och våtservetter.
 
 
 
I babyboxen från Lloyds apotek fick vi diverse erbjudanden, solskyddsmössa till barn, babyservetter, haklapp, öronproppar (för sömnbehövande föräldrar), kondom, napp, ansiktsrengöring till mamman, blutsaft, reparerande kräm för babyn, hudkräm för ärr, bristningar och ojämn hudton, calenduala-kräm, två sorters tandkräm för barn samt förebyggande salva (för torr och irriterad hud).
 
 
 
I babyboxen från Babyproffsen fick vi matningssked, självsteriliserande amningsflaska, diverse erbjudanden, tvättservetter, våtservetter, blöjor, haklapp och två färg- och smutssamlande microfiberdukar.
 
 
Ha det så bra.
Kramar
Jessie