Ibland blir det fel

Älsklingen är som sagt iväg på kurs nu (19/4 - 29/4) och därför kom jag och min chef överens om att jag kunde ha semester den här perioden (så jag skulle slippa ha med tösen till kontoret, för i så fall skulle jag behöva dra upp henne kl. 06.00 på morgonen), men att jag skulle "ta telefonen" när chefen är på förhandling.
 
Tack vare detta, kan jag vara hemma med tösen och häromdagen låg hon och jag och busade i min och älsklingens säng (tösen blir alltid så glad av att få vara i vår säng). Under detta busande, slängde sig tösen mot mitt huvud, så att bågarna till mina glasögon gick itu. Detta var inget som jag oroade mig särskilt över, eftersom jag hade varit smart nog att teckna försäkring på dem.
 
 
När det hade slutat regna, tog vi oss till optikern (jag hoppades även på att kunna få henne att sova en stund i vagnen) och när det till slut blev min tur, förklarade jag för tjejen bakom disken vad som hänt. Jag nämnde också att det skulle finnas garanti på dem, men att jag förvisso utnyttjat den redan vid ett tillfälle.
 
Tjejen såg upp från datorn med höjt ögonbryn (eller kanske båda, jag medger att jag inte tittade så noga)(och undrade troligtvis vad det var för tokfia hon hade fått på halsen) och förklarade lugnt att om det var en olycka, hade det ingenting med garantin att göra. Däremot hade jag tecknat en försäkring på dem.
 
"Just det. Det var det jag menade", fick jag generat ur mig.
 
Då kände jag mig ganska dum, för givetvis vet jag skillnaden på garanti och försäkring. Nåväl, alla kan vi säga fel ibland.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie

Jag är fast

Den här skrivutmaningen som jag försöker delta i, är väldgt rolig och till viss del stimulerande, i och med att man får ett givet ämne att skriva om.
 
Dock tycker jag att det här med gestaltning är lite klurigt, eftersom det gäller att man ska beskriva och inte "tala om". Till exempel om någon är arg. Då ska man inte skriva att hen är arg, utan man ska beskriva tonfall, kroppsspråk, ansiktsuttryck etc., så att läsaren förstår att personen är arg. Hänger du med? Jag vet inte hur bra jag lyckas, men jag ser den här utmaningen som en nyttig övning.
 
 
 
Nu har jag emellertid fastnat. Nästa ämne är gestaltning av en superkraft och eftersom jag inte är så mycket för magi, superkrafter m.m., vet jag inte riktigt hur jag ska skriva. Jag funderar på att tolka "superkraft" bildligt istället för bokstavligt, men jag vet inte ...
 
Känns också fel att hoppa över ämnet, bara för att jag tycker att det är svårt - även om den tanken har slagit mig.
 
Nåväl, jag får fundera vidare och se hur jag löser mitt lilla problem.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie

Skrivutmaning #4 - gestalta misstänksamhet

Hon rynkade på näsan och drog tillbaka handen som om hon fått en elstöt. Sårad vände hon ryggen mot honom och kröp ihop nästan som i fosterställning.

Så lägligt att han inte kunde nu, tänkte hon bistert. Han som visste hur gärna hon ville försöka. Tidigare under dagen hade han inte haft några problem, då han smitit in i badrummet i tron att hon inte sett bulan. Men nog hade hon sett alltid.
 
 
 
Det blixtrade till av smärta i bröstet när insikten landat. Vem kunde det vara? För någon måste det vara - så naiv var hon inte att hon inte förstod att han hade behov och om han inte tillät henne att tillfredsställa dem, måste det finnas någon annan som gjorde det. 

Hade han inte stuckit iväg lite för ofta för att träffa Emma - den där barndomskompisen som han praktiskt taget dyrkade? Kunde det verkligen vara hon? Var det därför Emma alltid envisades med att krama honom stup i kvarten? För att hon inte klarade av att lägga band på sig?

Hur hade hon själv kunnat vara så blind?!
 
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie