Sommarboken för vuxna

Jag vet inte hur länge de har hållit på med det här, men sedan i vart fall förra sommaren anordnar Varbergs bibliotek "Sommarboken för vuxna". Jag blev så glad och uppspelt när jag såg det förra sommaren och försökte delta. Jag hann läsa antalet böcker, men jag hann inte lämna in lappen i tid.
 
När jag var yngre var just "Sommarboken" en rolig aktivitet som jag brukade se fram emot. Jag minns att skolbiblioteket på min låg- och mellanstadieskola anordnade det någon sommar och jag och min syster var nästan bosatta där den sommaren. Resultatet? Vi fick ganska många bokpriser för vårt flitiga läsande. Jag var både stolt och lycklig.
 
Det har jag saknat för vuxna. Visst är det superbra att man försöker locka barn på olika sätt att läsa, men även vuxna skulle behöva uppmuntras mer. Läsning är viktigt, men dessvärre inget som alla prioriterar. Inte heller jag prioriterar det. Hade det inte varit för att jag jobbar, skulle jag troligtvis ha mycket mindre lästid än vad jag har nu.
 
 
 
Sommarboken för vuxna går ut på att man ska läsa fem böcker - alla från olika kategorier. I det här häftet har de listat förslag på olika kategorier och jag tänkte först att det inte borde vara några problem att lyckas läsa minst fem olika kategorier. Ha! Det var först då jag insåg att jag hittills nästan enbart läst spänning och/eller deckare... Åtminstone sedan jag började med sommarboken.
 
Senast den 31 augusti ska man ha läst böckerna, skrivit upp i häftet och lämnat in nämnda häfte på något av Varbergs kommuns bibliotek. Jag kommer tillbaka från min semester den 27 augusti, så jag kan alltid försöka få extra lästid under semestern. Jag har nämligen som mål att försöka läsa fler än enbart fem böcker.
 
Deltar du i något liknande? Brukade du delta i det som barn?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie