Skrivutmaning #12 - gestalta passion

Med slutna ögon stod hon och drog in den himmelska doften i näsan. För henne fanns det inget mer ljuvligt än det här. Doften framkallade ett leende hos henne. Om hon hade fått välja, skulle hon ha tillbringat återstoden av sitt liv just här.

Alldeles lycksalig öppnade hon långsamt ögonen och sträckte fram sin hand framför sig. Hon rös av välbehag när fingertopparna vidrörde bokryggarna. Utan att kunna hejda sig själv, plockade hon ut en av böckerna ur hyllan och granskade dess omslag en stund. Med ena handen strök hon varsamt omslaget, som om det hade varit ett älskat husdjur.

Hon satte tillbaka boken på sin plats och tog därefter ett steg bakåt.
 
 
 
Tillfredsställelsen över den perfekta ordning som hon hade åstadkommit, var nästintill obeskrivlig. Förutom att de stod i alfabetisk ordning efter författarens efternamn, var de dessutom grupperade i enlighet med färgen på omslagen och ryggarna. Det behövdes knappast påpekas vilken fröjd för ögat det var att beskåda dessa fullmatade hyllor.

Hon hade tappat räkningen på hur många böcker som fanns i hyllorna, för ganska många böcker sedan. Men antalet hade aldrig spelat någon roll för henne, så att hon inte hade exakt koll på antalet bekom inte henne något. Det viktigaste hade alltid varit att äga böckerna. Naturligtvis älskade hon att besöka bibliotek, men det var ingenting jämfört med att äga böckerna själv.

Omsorgsfullt dammade hon av en bok i taget och för varje bok hon tog i sina händer, tillät hon sig att drömma sig bort med de minnen som varje bok bar på.
 
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie