Jessicas grotta

Releasen av "Över en regnbågsfika"

Nu är det klart när Ariton Förlag ska ha sin release av novellantologin Över en regnbågsfika: lördagen den 28 juli, kl. 14.00 på Espresso House på Kungsholmsgatan i Stockholm. Releasen är öppen för alla, så det är bara att dyka upp. Du hittar mer info om releasen här.
 
 
 
Som det ser ut nu, kommer jag inte kunna delta den här dagen, men jag hoppas att alla som kommer dit får det trevligt!

Ska bli spännande att äntligen få hålla antologin - som blir den fjärde jag medverkar i - i min hand.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Ariton förlag;

Bokmärken

Jag har genom åren sett att en hel del bokbloggare samlar på och stoltserar med sina olika bokmärken. Är man en bokläsare känns det i och för sig ganska logiskt att man också håller på med samlande av bokmärken. Tycker åtminstone jag.
 
När jag var liten samlade jag faktiskt på bokmärken. Eller, det var kanske inget regelrätt samlande. Det var nog mest att jag köpte bokmärken som jag tyckte var fina. Dock vet jag inte vart dessa har tagit vägen under de år som gått sedan dess.
 
För ett par år sedan skrev jag att jag skulle vilja börja samla på något igen och bestämde mig då för att det fick bli kylskåpsmagneter (vid det tillfället hade jag dessutom glömt bort den lilla, lilla bokmärkessamlingen som jag hade). "Hur har det blivit med det då?" undrar kanske du. Tja, sedan det inlägget har jag köpt EN kylskåpsmagnet. Den föreställer en del av Malmö. Att det inte har blivit fler har inte med lathet att göra, för jag har faktiskt letat efter snygga magneter. Problemet är bara att jag inte har hittat rätt magneter. Bara för att jag bestämt mig för att samla på dem, innebär det inte att jag köper vad som helst.
 
 
 
Nu har jag dock funderat igen och överväger att kanske börja samla på bokmärken istället. Eller, åtminstone försöka få till en någorlunda trevlig liten samling. Just nu använder jag första bästa papperslapp som jag hittar (trots att jag gjorde några egna tidigare med hjälp av vår laminator).
 
Antagligen låter jag knäpp som bestämmer mig för att börja samla på saker när jag är nästan 29 år. Fast vad gör det? Jag har ju alltid varit lite knäpp.
 
Samlar du på något?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: bokmärken, samlande;

Ibland vill man vara övertydlig

När min chef har varit på en förhandling i domstol, får jag efteråt tillbaka akten för att dels sortera upp den, dels skriva in i faktureringsboken vad hon slutligen yrkade. Jag har för vana att - oftast i alla fall - räkna igenom alla poster, för det händer ibland att hon råkat räkna fel. Efter att själv ha protokollfört vid brottmålsförhandlingar, vet jag att det kan bli stressigt för advokaterna precis på slutet då de ska räkna ihop och fylla i sina kostnadsräkningar, innan de ger in dessa till rätten.
 
I förra veckan upptäckte jag däremot att jag själv hade råkat göra ett fel i en kostnadsräkning:
 
 
Det pinsamma är att detta fel upptäcktes EFTER förhandlingen. Med andra ord har min chef gett in kostnadsräkningen så här...
 
Aja, jag kan alltid köra med att jag ville vara riktigt tydlig med att det är kronor vi yrkar och inget annat. Tror du det håller?
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: kostnadsräkning, skrivfel, övertydlig;