Det finns inte någon slutplädering!

Jag och älsklingen har sedan ett par år (tror jag?) sagt upp vårt tv-abonnemang och prenumererar/abonnerar istället på Netflix. Vi insåg att vi knappt använde tv-kanalerna, förutom till slötittande ibland, och då ansåg vi att vi lika gärna kunde säga upp abonnemanget vi hade (och därmed nöja oss med basutbudet som ingår i hyran). Det har gjort att vi plöjer igenom olika serier på Netflix.
 
En serie som jag länge var sugen på att se och som vi nu sett fem säsonger av (det är de säsonger som i nuläget finns på Netflix), är Suits. Kort sagt är det en serie om en advokatfirma i USA som anställer en kille som inte har någon juristutbildning, men ändå börjar jobba som advokat. Det var/är en rätt bra serie och jag hoppas att Netflix köper in de två sista (?) säsongerna som tydligen finns.
 
 
Emellertid irriterade jag mig på en sak och enligt mig är det översättarens fel, eftersom jag är övertygad om att skådespelarna sade rätt term på engelska. Vad jag irriterade mig på är att det gång på gång stod "slutplädering".
 
Åh! Jag går nog i taket varje gång jag ser det. Varför är det ingen som tar till sig att det inte heter slutplädering?! Det heter antingen "plädering" eller "slutanförande". Punkt. Varför? Jo, man pläderar endast i slutet av en förhandling.
 
Har jag någon källa på detta? Jag var på väg att säga att min kära vän SAOL skulle hålla med mig, men tyvärr inte den här gången. Å andra sidan går Svenska Akademien efter det vanligaste språkbruket och om det är många som använder ett visst ord eller begrepp, kan det hända att Svenska Akademien "godkänner" det. Men inte jag. Det är jag för arg för.
 
Därför vänder jag mig till AlltOmJuridik:
 
 
På skärmdumpen står det alltså:
 
"Plädering
 
En rättegång avslutas med pläderingar, som också kallas slutanförande. Åklagaren och försvararen ska sammanfatta sin bevisning och argumentera för sin ståndpunkt. I dagligt tal används ibland ordet 'slutplädering', som alltså inte är helt korrekt."
 
Så... Kan vi nu enas om att "slutplädering" inte finns? Tack!
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie