Jessicas grotta

Ordberoende Förlags nya novelltävling

Så fort jag läste om Ordberoende Förlags nya novelltävling, började kugghjulen i huvudet att gå runt. Antologin ska heta Under misteln och kommer innehålla noveller på temat "julen". Här kan du läsa mer om tävlingen. Man har till den 10 januari på sig.
 
 
Med tanke på att jag troligtvis inte kommer hinna lyckas med att skriva klart novellen till Novellix tävling, känns det fel att redan nu fundera på en ny novell. Fast tyvärr är det så jag funkar - det är det stora "felet" med mig. Jag får inspiration av det mesta och har nästan alltid tankarna på vad som kommer härnäst, istället för att stanna kvar i nuet.

Jag får se om jag lyckas få ihop lite skrivtid. Det hade varit roligt att delta i den här tävlingen!
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: Novelltävling, Ordberoende förlag, under misteln;

Mögliga vibbar

Jag kan ingen som helst tyska (nästan), men funderar på om jag ska känna mig "kränkt" efter att ha sett det här ordet i ett skräpmail som jag fått:
 
Syntolkning: På bilden står ordet "schnellstmöglich".
 
 
Såvitt jag vet är det inte särskilt snällt att kalla någon person - och framförallt någon som man inte känner - för möglig. Hur vet den personen om jag är möglig eller inte? Förvisso är jag 29 år och mamma till en liten trilskandes ettåring, men möglig ..? Nej, där går gränsen!
 
 
(I och för sig kan jag ingen tyska, men utifrån det lilla jag känner till antar jag att ordet innebär "snabbast möjligt" eller liknande. Lika bra att skriva det innan någon får för sig att dumförklara mig.)
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: språkkrockar, språkskillnader, tyska vs svenska;

Står still

Just nu står det still med skrivandet. I november har jag totalt skrivit 666 ord. Nej, det är ingenting jämfört med alla andra som deltar i NaNoWriMo. Dessvärre tror jag inte heller att jag kommer lyckas hinna skriva så mycket mer nu i november. Således ser det ganska mörkt ut när det gäller Novellix-novellen. Jag har hunnit halvvägs, men troligtvis kommer jag inte hinna slutföra den innan deadline.
 
 
Detta gör att jag just nu har svårt att vara inne på sociala medier där det skrivs om skrivande, eftersom det ger mig ångest - dels på grund av att jag inte har tid att skriva så mycket just nu (vilket gör att det känns som att jag inte kommer någon vart), dels för att jag har en rejäl svacka i min depression. Jag kan inte låta bli att avundas alla andra som har sådant flyt i sitt skrivande för tillfället, i och med att jag gärna skulle vilja vara en av dem.

Jag kommer att ta mig ur den här svackan och stillastående-perioden. Men hur snart, det vet jag för tillfället inte. Så om jag inte ger något ljud ifrån mig på ett tag, vet du varför.
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie
Taggar: står still, svacka i depression;