Dessa hantverkare...

Det här är absolut ett gnäll-inlägg, så om du inte är på humör för att läsa sådant, är det nog lika bra att du hoppar över det här inlägget. Jag känner bara att jag behöver få ur mig min frustration kring den här händelsen. Hoppas att du har överseende med det.
 

 
Sedan vi flyttade in i lägenheten i februari 2014, har vår köksfläkt/köksfläktsaggregatet bytts ut en eller två gånger. Och nu var det åter dags. Fabo (vår hyresvärd) ringde oss och meddelade att detta skulle ske, men att vi skulle få en lapp i brevlådan någon dag innan. Då var älsklingen hemma och vi uppfattade det som att bytet skulle ske innan älsklingen skulle åka på kurs den 19 november - 30 november.
 
Naturligtvis hände inget. I tisdags i förra veckan blev jag uppringd av en kille från Bravida, som talade om att de hade tänkt att fixa fläkten på onsdagen. Eftersom jag behövde jobba och inte kunde ta ledigt, kom vi överens om att de fick gå in i lägenheten med huvudnyckel om inte jag var hemma (jag och tösen behövde ge oss av hemifrån senast 7.30). Killen lovade att de skulle vara noga med att se till att båda katterna fanns kvar i lägenheten när de sedan skulle sticka.
 
Vid 7.30 på onsdagsmorgonen hade fortfarande ingen hantverkare kommit, så jag och tösen gav oss av. När vi sedan kom hem vid 17-tiden och skulle parkera cykeln i cykelgaraget, såg jag att kökslampan var tänd. För ett ögonblick stannade mitt hjärta. Varför var lampan tänd? Höll de fortfarandde på att jobba? Eller hade de glömt att släcka ..?
 
När vi kom in i lägenheten var köket i en röra, men inga hantverkare syntes till. Irritationen steg när jag dessutom såg att fläktappraturen var fullt synlig (vi har tidigare haft en vit kökslucka som dolt det) och att det saknades kakel under fläkten.
 
 
Att de ställt undan kryddor och lite annat från skåpen på köksbordet, kunde jag gå med på. Bättre att jag får ställa tillbaka sakerna där jag vill ha dem än att de rör till det ännu mer. Men däremot tyckte jag gott att de kunde ha ställt tillbaka kattskålarna med mat och vatten på bänken till höger om fläkten. Istället hade de lagt några papper där. Framförallt tycker jag att de borde ha släckt i köket när de lämnade lägenheten. Visst att man kan glömma, men om man är i någon annans lägenhet är det extra viktigt att komma ihåg sådant. Jag menar, vad som helst hade kunnat hända. Det hade kunnat bli något elfel som gjort att det börjat brinna.
 
Det hela blev inte bättre när jag kom in i badrummet och upptäckte att toalettlocket var uppfällt. Kanske tycker inte du att det är hela världen, men håll då i minnet att vi har två katter. Vanliga katter ogillar vatten. Inte vår Ninja. Han gillar när vi sprutar vatten på honom och han är dessutom väldigt nyfiken och busig, så han hade mycket väl kunnat hoppa upp på toalettstolen och ramlat ned. Och kanske drunknat. Det var den tanken som gjorde mig rasande. Det är helt okej att de får använda toaletten, men man lämnar lägenheten i samma skick som när man kom!
 
I vredesmod skickade jag ett mail till Fabo på torsdagen. Jag började formulera mailet för att berätta om den tända lampan, men strök sedan delen med den tända lampan. Även om det var dåligt, var ju det andra värre - att fläktapparaturen syntes och kakel saknades.
 
På fredagen fick jag ett telefonsamtal från en kille från Bravida, som hade en ganska snorkig ton mot mig. Han förklarade att han hade fått ett mail från sin chef, som jag hade skrivit. Därefter sade han med ett frågande tonfall att det kanske hade blivit något missförstånd när det gällde tillgången till lägenheten? Då insåg jag att jag hade glömt att stryka delen där jag poängterade tiden då de sade att de skulle komma till lägenheten (för den tidpunkten hade ju betydelse för det där med att lampan var tänd). Då sade jag som det var, att det var okej att de gått in i lägenheten men inte okej att de glömt släcka lampan. Svaret jag fick var att det "inte var så farligt", men han bad om ursäkt. När det gällde fläkten och kaklet, förklarade han snorkigt (som om jag borde fatta det) att de fått slut på plåtar, men att de skulle få hem dem veckan därpå och då skulle de komma tillbaka och fixa det. 
 
Där försvann mitt tålamod och jag svarade minst lika snorkigt att då hade det varit bra om de lämnat en lapp om det, för nu kom jag hem till en lägenhet som var  i en enda röra och det värsta var att det var inte första gången som det hände. Samma sak hade hänt förra gången och då hade vi först väntat några dagar eftersom vi räknade med att de skulle komma och fixa det, men när inget hände var vi tvungan att ringa Fabo om detta och då fick vi det fixat. Om jag minns rätt hade de gått in i lägenheten den gången för att fixa det, utan att meddela oss först. Killen bad om ursäkt, men det hördes på honom att han inte menade det och att han tyckte att jag var löjlig som reagerade som jag gjorde. Till slut avslutade vi samtalet, efter att han sagt att de skulle höra av sig när de fått hem plåtarna och kunde komma och åtgärda det sista (som bara kommer ta tio minuter).
 
Så. Nu har jag gnällt färdigt. Tack för att du tog dig tid att läsa!
 
Ha det så bra
Kramar
Jessie